avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este posibila inchirierea in cazul unui contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este posibila inchirierea in cazul unui contract de intretinere?

Este posibila inchirierea unui apartament detinut in urma incheierii unui contract de intretinere? Creditorul intretinerii nu locuieste si nu locuia inca de la incheierea actului la adresa respectiva, dar totusi este specificat ca "transmisiunea proprietatii are loc astazi, data autentificarii actului, fara nicio alta formalitate, iar a posesiei si folosintei la data decesului creditorului intretinerii". Aceasta clauza interzice vanzarea sau inchirierea pe timpul vietii creditorului?
sigur ca este interzisa vanzarea in timpul vietii creditorului precum si inchirierea.
Inteleg interzicerea vanzarii, dar creditorul locuieste de multi ani intr-o alta proprietate a debitorului. Inseamna ca apartamentul ce face obiectul contractului de intretinere nu poate fi folosit decat de creditor?
Nu aveti posesia si folosinta , iar pentru a inchiria se presupune a avea si posesia bunului si dreptul de folosinta.
Cereti acordul intretinutului.
De ce spui ca nu poate vinde? Daca nu e vreo interdictie in sensul asta, poate vinde fara problema. Sigur, cumparatorul va intra in posesie la decesul intretinutului care are drept acolo... sau intretinutul poate renunta la dreptul sau de folosinta, dupa caz si situatie.
Eu nu cunosc interdictie legala la vanzare in acest caz, mai depinde si de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate vs. drept de posesie miclescu miclescu Problema mea este urmatoarea: Am cumparat un apartament in luna decembrie 2009. Asociatia de proprietari a eliberat o adeverinta cum ca toate utilitatile sunt ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri in legatura cu un cotr. v/c cu clauza de intretinere florance01 florance01 salutare la toata lumea, am si eu o nelamurire in legatura cu un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretine. Pe durata derularii contractului ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)