avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea somajului

Daca un angajator este momentan in incapacitate economica si doreste sa dea in somaj mai multe persoane pentru ca nu le mai poate sustine si in decurs de un an isi revine financiar le poate reangaja?
Daca este vorba de o persoana de peste 45 ani data in somaj de catre angajator,mentionez ca angajatorul nu doreste sa renunte la acea persoana dar trebuie data fiind situatia economica in care se afla, si isi revine financiar are anumite facilitati la reangajarea acelei persoane?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:19, 31 Martie 2010
1. Da, poate face concedieri si dupa revenirea din punct de vedere economico-financiar ii poate reangaja pe cei concediati.
2. Ar avea facilitati pentru persoanele de peste 45 de ani, angajate din somaj, dar numai daca nu a avut raporturi de munca cu acestea in ultimii 2 ani inainte de angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani de la stat pentru angajarea anumitor someri george caffee george caffee Buna ziua , Referitor la angajarea tinerilor / persoanelor de peste 50 de ani aflati/e in somaj , ajutorul de la stat se acorda si in cazul unui fost angajat ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva, reangajare Idda Idda Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare. Problema mea este urmatoarea: societatea la care am lucrat a factut concediere colectiva, am intrat in somaj ... (vezi toată discuția)
Restructurare post angajat in ccic maria. maria. Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema. In acest moment ma aflu in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului, concediu care se va ... (vezi toată discuția)