avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare prenume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare prenume

buna ziua..as dori sa stiu daca imi pot schimba prenumele...pe mine in acte ma cheama verginica dar toata lumea ma cunoaste de mica sub numele de gina..in ce motivatie m-as putea incadra din art 4? va multumesc
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 19:18, 31 Martie 2010
Va incadrati la alin. (2) lit. m) alte asemenea cazuri temeinic justificate.
Acesta e motivul de drept.
Puteti motiva in fapt ca notorietatea dvs. in localitate, printre rude, cunostinte este data de prenumele "Gina" si ca prenumele "Verginica" este adesea luat in deradere si asta va lezeaza demnitatea si aveti momente de depresie si frustrare.
Aveti mari sanse sa vi se aprobe solicitarea. Motivati ca toata lumea va stie de Gina si, ca in plus, prenumele dvs. din acte v-a creat mereu probleme asa cum s-a subliniat mai sus. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume si prenume persoana majora bcory bcory Buna ziua, As dori sa cunosc care sunt posibilitatile legale de schimbare atat a numelui, cat si a prenumelui in cazul unei persoane fizice majore. Fac ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui cassyopia cassyopia Cine imi poate spune daca integrarea intr-o tara straina poate fi considerat un motiv pentru schimbarea prenumelui. Numele pe care as vrea sa-l schimb e ... (vezi toată discuția)
Renuntare la unul din prenume. andreyutzu andreyutzu Buna ziua. Sunt minor, doresc sa renunt la unul din prenume. In prezent, detin doua prenume. Una dintre problemele pe care le intampin este motivatia, ... (vezi toată discuția)