buna ziua.suntem 2 fete infiate,eu locuiesc cu batrana cealalta nu si a dat-o in judecata sa ii dea fata cealalta un fel de pensie alimentara,tinand cont ca batrana nu are nici un venit,prin lege s-a hotarat sa ii dea fata o pensie lunara de 60 lei,acu 5 ani dar nici in ziua de azi batrana nu a primit nici un ban.ce poate sa faca?a vrut sa o desfieze dar nu se poate si nu vrea sa aiba cealalta fata nimic dupa moartea ei,dar nici mie nu imi da contract ca ii e frica....ce poate face batrana in cazul in care fata nu ii da pensia stabilita de tribunal?
Batrana poate sa va faca contract de intretinere. Asta inseamna ca va vinde casa, dar in loc de pret in bani, va primi de la dvs. ingirjire, alimente etc. pt restul vietii ei. Puteti merge amandoua la un notar sa va interesati.
Pt problema neplatii, batrana poate merge cu hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie la un executor judecatoresc, acesta va solicita prima data surorii dvs. banii datorati, daca refuza, o va executa silit.
Obligatie intretinere
ILC
buna ziua
am o indoiala privind obligatia de intretinere... Domnul X nu are nici un venit lunar, nu are pensie, nu lucreaza, este bolnav si nu se poate ... (vezi toată discuția)