Buna ziua ,
Ma numesc Ella si as dori sa ma sfatuiasca cineva in privinta unei probleme.Am primit cadou acum 5 ani de la un fost prieten un telefon cu o cartela de abonament pe numele lui . Eu am folosit aceasta cartela in acest timp am folosit si net -ul de pe tf si am avut si discutii private de pe adresa mea de e-mail cu alte persoane. Acum cateva zile , el a cerut de la firma de telefonie sa i se faca o lista detaliata a convorbirilor inclusiv cu cele de pe adresa mea privata de e -mail . Are dreptul sa cunoasca conversatiile mele de pe adresa mea de e-mail si cu cine am vorbit chiar daca am facut acest lucru de pe cartela cu numarul lui ,dar facuta cadou mie ? Nu sunt totusi date cu caracter confidential , mai ales ca adresa de e-mail nu -i apartine ?
nu este cam mica suma la cat a contribuit el lunar la stat ? din 1680 lei doar 500 ron i se cuvin deci nici nu se pune problema de 75 % din ultimul salariu ?e bataie de joc !!X-(
Revin cu urmatoarea intrebare : daca sotul este in somaj si nu mai poate plati rata lunara la banca, este obligata aceasta institutie sa -i reesaloneze creditul ?Eu nu stiu sigur, si de accea intreb ,deoarece am auzit ca rata la banca nu trebuie sa depaseasca 25 %din venitul lunar,iar acum daca sotul intra in somaj nu mai poate plati si ne intrebam daca banca poate fi obbligata sa ne reduca rata la 25 % din venitul lunar.
buna seara ,as dori sa va intreb daca sotul meu a lucrat aprox 12 ani neintrerupti iar ultimul salariu net pe cartea de munca a fost de 1680 lei ,daca ar depune actele de somaj cat ar primi indeminzatie?Stie cineva sigur sa-mi spuna inainte ca el sa depuna actele ? Precizez ca nu a fost demis din culpa lui ,ci din cauza firmei care si-a restrans activitatea. V a multumesc!!
As dori sa va intreb , daca se poate , sa-mi spuneti daca sotul meu poate primi cel putin un salariu compensator in cazul in care este vorba de o concediere colectiva(aprox.80angajati)/noul CCM 2011 la nivel de ramura servicii(transporturi) prevede acest lucru ? Precizez ca firma i-a spus ca nu mai are acest drept.Decat preaviz de 20 zile si atat .
As dori un raspuns sigur cu art .care prevede acst drept daca exista.
V a multumesc !!