avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate L

Activitate L

Ma intereseaza calculul pentru plata contributiei CAS, aferent anului fiscal 2012, avand in vedere urmatoarele date:
- venitul brut - 8900 lei;
- cheltuieli - 5900 lei.
Va multumesc.
Răspuns la discuția art. 56 din legea nr. 4 / 1973
da...dar totusi...suma de 5592 lei se poate considera ca despagubire de catre stat?
Multumesc
Am un certificat de mostenitor din iunie 1977 pentru bunica sotului meu de la o matusa care nu avut copii.
Va rog sa imi spuneti cum se interpreteaza urmatorul punct din acest certificat si daca putem face demersuri pentru a ni se retroceda acesi imobil in baza vreunei legi:
- masa succesorala la punctul a) din acesta scrie asa:
- bunuri mobile - suma de 5592 lei, reprezentand valoarea imobilului din ...., proprietate a defunctei, care a trecut in proprietatea statului, conform art. 56 din legea 4 / 1973; pe baza deciziei nr....din 1975 data de comitetul executiv al consiliului popular al judetului..., asa cum rezulta si din adeverinta nr...din martie 1977, eliberata de intreprinderea judeteana de gospodarie comunala si locativa .., serviciul financiar.
Răspuns la discuția Concediu de paternitate
In mod normal - DA.
Răspuns la discuția mostenire
In cazul asta da.
Răspuns la discuția mostenire
Poate sa ii faca mostenire totala, numai daca aceste proprietati sunt pe numele bunicii dinainte de casatorie.
Daca aceste bunuri au fost dobandite in timpul casatoriei de imparte in mod egal ambilor soti. In cazul in care bunicul a decedat - 50 % ii ramane bunicii, iar celalalt 50 % ( al bunicului ) se imparte astfel : 25 % bunicii, iar celalalt 25 % copiilor ( matusii+ mamei tale - care a decedat si implicit iti revine tie ( fiind unic mostenitor al acesteia).
Prin urmare tie iti revine 12,50 % din intreaga mostenire.
Răspuns la discuția Caut raspuns!
Daca am decizia de la AJOFM prin care ma instiinteaza ca beneficiez de indemnizatie incepand cu luna aprilie 2006 si decizia prin care ma instiinteaza ca a trecut perioada de a beneficia de aceasta, ma ajuta?
Multumesc tuturor pentru informatii!
Răspuns la discuția Caut raspuns!
Mai exista vreo posibilitate?
Discuție Caut raspuns!
In anul 2006 am fost angajata pe perioada determinata pana in 31 august 2006, in aceasta perioada am nascut ( 02 aprilie 2006) - beneficiind de indemnizatie de crestere a copilului conform legii. Pe data de 01 octombrie 2007 m-am angajat pe perioada nedeterminata pana in prezent.
Acum urmeaza intrebarea: De ce nu mi se poate considera vechime ( si specificata in cartea de munca ) in perioada( 01 septembrie 2006 pana in 31 septembrie 2007), perioada in care am beneficiat de indemnizatia de crestere a copilului si in mod normal eram in concediu de maternitate?
Răspuns la discuția Somaj
Se poate face cerere de intrare in somaj?