Deci,terenul este in suprafata de 315mp,este localizat exact dupa ce se termina curtea,la el accesul se face dupa ce deschizi o poarta,cel care a facut acest lucru are terenul situat exact langa al nostru in partea stanga,iar el nu mai este chirias la primarie a cumparat accea bucata casa la noi a fost o problema de intabulare pe statul roman.Tin sa precizez ca curtile sant separate.
Buna ziua.Pentru inceput imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie dar am o problema si nu stiu exact unde sa o incadrez.Locuim intr-un aprtament intr-o casa de stat la care proprietar este Primaria.Detinem cu contract de inchiriere valabil,locuinta si curtea si teren aferent locuitei pentru care platim impozit(detinem chitanta petru asta).Santem la zi cu plate chiriei la locuinta si a impozitului pe teren.Un vecin de alaturi a desfacut gardul interzicandu-ne accesul pe motiv ca are contract de inchiriere pe teren eliberat de Primarie.Este legal asa ceva?Rog lamuriri..Dorim sa cumparam locuinta in baza 112.O mai putem cumpara daca deschidem actiune in instanta pentru recuperarea terenului?Mentionam ca avem facute toate actele pentru cumparare locuinta plus teren.Multumesc anticipat...
Buna seara.Va rog sa ma ajuati cu sfaturi in urmatoarea problema:unchiul meu a suferit o condamnare acum 20 ani in anul 1991 in alt judet decat cel de resedinta pentru tentativa de viol 1an de zile acolo avand loc si procesul si executarea pedepsei judetul de resedinta fiind Suceava iar fapta petrecandu-se in Brasov.De atunci nu amai avut nici un fel de probeme cu legea.Intre timp a plecat in strainatate a dobindit alta cetatenie(irlandeza).Intrebare:In baza unei procuri trimise de el care a ar fi pasii de urmat si in ce judet pentru a reabita cazierul si a-l obtine in alb.Va multumesc anticipat.
Buna ziua.Va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare,o persoana plecata acum 5 luni din tara a acumulat datorii la asociatia de locatari in suma de 3200ron din care aproximativ 600ron reprezinta penalitati.Exista o baza legala pentru scutirea penalitatilor?Mentionez ca nu a fost depusa nici o cerere de scoatere a persoanei de la ascociatie pentru ca la data respectiva era acumulata o datorie mica dar fara posibilitatea de a fi achitata.De la asociatia de locatari de care apartine i s-a spus ca intai sa achite datoria restanta si sa fie la zi si apoi sa depuna cerere de scoatere a persoanei de la asociatie?Este legal acet lucru.Exista o cale de rezolvare?
A fost tata ieri la comisariat si i s-a comunicat ca hartiile care are atesta faptul ca a lucrat in armata se pot elibera pana in anul 1961.Poate renunta cumva la bucatile de an care au fost impartite la 12luni si care i-au scazut foarte mult punctajul.Va multumesc pentru raspunsuri.
Vrea sa stie daca perioada in care a lucrat in armata poate fi considerata vechime in munca si poate fi luata in considerare in calculul pensiei.Si de asemenea as mai avea o intrebare de ce daca in anumiti ani s-a lucrat 6 luni de ce acea perioada se imparte la 12 luni pentru a scadea din punctajul pensiei.
Hristos a inviat.Ma adresez in numele tatalui meu care la sfarsitul lunii aprilie a iesit la pensie pentru limita de varsta.In anii 1973-1974 a lucrat in cadrul UM 02372 ca electrician in constructii+alte munci necalificate.Doresc sa stiu daca pot sa mi se elibereze de la Comisariat o adeverinta care sa imi serveasca la cresterea punctajului pensiei.Mentionez ca unitatea incasa banii pentru care executam noi lucrari.La sfarsitul armatei a primit un cec cu 2100 lei.Va multumesc anticipat.