Sub presiunea FMI, incep concedierile la stat, anunta standard.ro
Liderii sindicali reclama ca in teritoriu au inceput presiunile pentru concedieri in aparatul bugetar, in conditiile in care concediul fara plata de zece zile nu mai poate fi acordat. Guvernul se angajase in fata Fondului Monetar International ca va acorda concediul fara plata, pentru a reduce deficitul bugetar de la 8,1% la 7,3% pana la sfarsitul anului. Aceasta este, de altfel, una dintre conditiile impuse Romaniei pentru eliberarea celei de-a treia transe, de 1,5 miliarde de euro, pana in decembrie. Pe de alta parte, FMI este in situatia de a discuta cu un guvern interimar si spune ca vrea sa negocieze cu “o coalitie puternica”.
Inca un gigant bancar american a dat faliment, scrie Capital
CIT Group, una dintre cele mai mari banci pentru IMM-uri din Statele Unite, fondata acum 100 de ani, a declarat duminica falimentul, afectata de criza financiara globala, care a impiedicat accesul companiei la finantare, dar si de impactul recesiunii asupra portofoliului de credit, transmite Reuters. Caderea CIT reprezinta unul dintre cele mai rasunatoare falimente in istoria corporatista a SUA, dar falimentul bancii a fost anticipat de cateva luni si nu va avea un impact sever asupra sistemului financiar.
APIA a primit prima transa pentru acordarea platilor in sectorul zootehnic, informeaza Mediafax
Ministerul Agriculturii a alocat vineri Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) suma de 365 milioane de lei, reprezentand prima transa pentru acordarea platilor nationale directe complementare (CNDP) pentru sectorul zootehnic. "Din suma totala, aproximativ 269,5 milioane lei reprezinta prima pe exploatatia de bovina. De acest sprijin financiar beneficiaza 227.219 crescatori de bovine, cu un efectiv de aproximativ 1,3 milioane de capete", informeaza Ministerul Agriculturii.
Perioada neagra a constructiilor: 1.678 de companii, in insolventa, anunta Money.ro
Aproape 1.700 de companii, la nivel national, care au ca obiect principal de activitate “constructii” au intrat in insolventa in perioada ianuarie-septembrie 2009, potrivit datelor furnizate Business Standard de catre Oficiul National al Registrului Comertului, cele mai multe insolvente fiind inregistrate in municipiul Bucuresti - 224, in judetul Cluj - 110, si in Satu Mare - 86. Conform reprezentantilor din domeniu, situatia se va inrautati si mai mult in lunile urmatoare, din cauza lipsei de contracte noi.
Gandul va prezinta schita bugetului de anul viitor: ce ne asteapta in 2010
Miza unui buget adoptat cat mai repede este imensa: Romania ar putea pierde 1,5 miliarde de euro pentru pensii, salarii si protejarea leuluiEconomia Romaniei va creste anul viitor cu 0,5% din PIB, respectiv 28 de miliarde de lei. Statul va incasa cu 9,5 miliarde de lei mai mult decat anul acesta si va cheltui cu 4,2 miliarde de lei mai mult, 35% din venituri urmand sa fie directionati spre pensii si asistenta sociala. Cu scumpiri estimate la 3,7%, o inflatie mica pentru Romania ultimilor ani si un curs de 4,2 lei/euro, similar celui de anul acesta, efectele crizei asupra populatiei par a fi imblanzite.
Autoritatile sustin ca electricitatea si gazele nu se vor scumpi in 2010, titreaza Romania Libera
Preturile platite de populatie pentru gaze si electricitate nu vor creste pe parcursul anului viitor, potrivit unor declaratii ale premierului interimar, Emil Boc. In sprijinul afirmatiilor sale, premierul a prezentat un punct de vedere oficial al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), din care reiese ca se va mentine, in 2010, nivelul actual al preturilor.
Comentarii articol (0)