Sindicatele cer in strada falimentul statului, titreaza Romania Libera.
Sindicalistii cer stoparea concedierilor si salariul minim mai mare. Specialistii spun insa ca prin cheltuieli mai mari decat posibilitatile, statul va mentine presiunea fiscala pe sistemul privat.
Sindicatele incearca iar sa forteze o crestere a veniturilor de la un Guvern care n-are bani nici macar sa le mentina pe cele de acum. Se repeta, practic, istoria de acum un an. Inainte de alegerile prezidentiale, sindicalistii protestatu pentru ca salariile sa nu ramana inghetate, ci sa creasca. Apoi, in iunie 2010, ei protestau pentru ca salariile sa nu scada ci sa ramana pe loc. Acum, sindicalistii cer iar mariri de salarii, desi o inghetare la nivelurile reduse este maximum a ce pot obtine.
Plata cu cardul este mai ieftina, informeaza Jurnalul National.
Putini romani stiu ca utilizarea unui card la plata cumparaturilor in magazine nu presupune nici un comision, dar scoaterea banilor de la bancomat are un cost important. "S-au facut niste studii in hypermarketuri si s-a constatat ca peste 60%-70% din clienti aveau carduri, dar foarte putini il utilizau la plata, majoritatea preferau cash-ul", a declarat Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPC-PPSR).
Evenimentul Zilei relateaza despre Scenariile PDL cu cota unica: 12% anul viitor si 10% in 2012.
Calculele facute in interiorul partidului aflat la guvernare arata ca o reducere graduala a cotei unice ar fi posibila in urmatorii doi ani, masura care va genera o crestere economica peste estimari. In contextul unei cresteri economice de 2,5% anul viitor, cota unica de impozitare ar putea fi redusa de la 16% la 12%, pentru ca in 2012 sa coboare la 10%, potrivit ultimelor calcule facute in interiorul PDL, au declarat pentru EVZ surse din partid.
Initial, asa cum aratam la finele lunii iulie, a fost analizata reducerea cotei la 10% inca din 2011, dar impactul asupra veniturilor bugetare ar fi fost mult prea mare. Pentru a mai compensa efectul scaderii veniturilor, micsorarea cotei ar fi fost corelata cu o majorare a TVA la pragul de 25%, idee la care s-a renuntat acum.
Cum se prefac bancile ca reduc costul creditelor, aflati din Capital.
Bancile au mentinut sau chiar au marit valoarea comisioanelor percepute la credite, odata cu adaptarea acestora la noile reglementari legale, schimbandu-le doar numele sau comasandu-le.
Comisioanele de risc si cele de depunere a dosarelor sunt deja istorie. Chiar daca au disparut, costurile suportate de clienti la contractarea unui credit nou nu sunt mai mici decat in urma cu cinci luni, potrivit unei analize „Capital“. Dimpotriva, cateva banci au marit valoarea comisioanelor percepute.
Ziarul Financiar a intocmit Topul companiilor in care si-ar dori sa lucreze studentii romani.
Companiile auto au inceput sa piarda teren in randul preferintelor tinerilor, arata un studiu realizat de institutul german de cercetare Trendence, pe un esantion de peste 6.600 de studenti romani.
Cum au ajuns aceste companii in topul preferintelor studentilor romani?
"Principala atractie a tinerilor este viziunea pe care astfel de companii o au vizavi de pepiniera pe care o formeaza. Ele ofera o paleta mare de oportunitati pentru categoriile de entry level, si-au creat brandul de angajator prin participari frecvente la targuri de joburi si au format ideea de companie care ia tinerii de cand au terminat facultatea si pe care ii tin pana isi formeaza o cariera", sustine Alexandra Urseanu, business development manager in cadrul companiei de consultanta in resurse umane Hart Human Resource Consulting.
Comentarii articol (2)