130 milioane euro , blocate de un computer depasit, titreaza Romania Libera.
Fondurile pe care UE le da Romaniei pentru a-si mari gradul de ocupare a fortei de munca, nu au putut fi repartizate, ieri, din cauza unui sistem informatic depasit, care a clacat. Ministrul Muncii a fost obligat sa anuleze actiunea si a dat ordin sa fie remediat sistemul.
Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), entitate aflata sub jurisdictia Ministerului Muncii si care gestioneaza fondurile europene pentru sporirea gradului de ocupare, a organizat ieri dimi¬neata o actiune de inscriere de proiecte care sa primeasca o finantare nerambursabila de 130 milioane euro.
Cine vrea sa i se aplice OUG50 mai are maximum o luna sa semneze actul aditional cu banca, informeaza Ziarul Financiar.
Cine are credite in derulare si vrea sa beneficieze de prevederile Ordonantei 50/2010, care stabileste conditii transparente pentru imprumuturile consumatorilor, trebuie sa se grabeasca sa semneze actul aditional oferit de banca, inainte ca Parlamentul sa isi dea votul final pe forma modificata.
Cel mai intens discutat act normativ de anul acesta, proiectul de lege privind Ordonanta 50, urmeaza sa fie prezentat joi in plenul Camerei Deputatilor, care are rol decizional.
Capital scrie despre Romania, prinsa in mirajul castigului peste noapte.
Recesiunea a redus numarul clienților avuți ai cazinourilor, insa l-a crescut pe al celor care au trecut pragul agențiilor loto si de pariuri sportive. Tot lipsa banilor a dus la reapariția jocurilor bingo televizate. Piața norocului a urcat la trei miliarde de euro.
Cu o ora inainte de inceperea meciului, la ghiseele din jurul Stadionului Olimpic din Roma lumea nu se inghesuie doar pentru a cumpara bilete pentru meci, ci si pentru a paria.
La cele trei puncte de lucru deschise de casa de pariuri Intralot in jurul stadionului, cumuland 20 de casiere, se vinde un bilet la fiecare doua minute. Cifra de afaceri generata de aceasta activitate se ridica la un milion de euro anual.
In acest an trebuiau finalizati 408 kilometri de autostrada. S-au facut doar 70, anunta Financiarul.
La acest moment, potrivit programului initial de constructie de autostrazi, Romania ar fi trebuit sa aiba peste 800 km dati in folosinta. In realitate, sunt doar 329, din care o treime construiti inainte de 1989.
In aceasta luna, premierul nu ar mai fi prididit de inaugurari de autostrazi. Si nu tronsoane de 10 kilometri, cum a facut in practica. Potrivit programului initial, in decembrie 2010 urmau sa fie dati in folosinta 157 de kilometri de autostrada. Astfel, ar fi trebuit inaugurate tronsoanele Ogra - Campia Turzii, Cluj Vest - Mihailesti si Mihailesti - Suplacu de Barcau, din cadrul Autostrazii Transil¬vania, cu un total de 137 de kilometri, plus tronsonul Bucuresti - Moara Vlasiei, lung de 20 de kilometri.
Statul incepe in primavara campania de imprumuturi externe, relateaza Gandul.
Planul Finantelor este sa imprumute pe termen mediu sapte miliarde de euro de la investitorii de peste granita. De la inceputul anului statul a imprumutat de la bancile locale circa noua miliarde de euro.
Finantele se pregatesc sa se imprumute de pe pietele externe prin vanzarea de eurobonduri, in primul trimestru al anului viitor, a declarat secretarul de stat in ministerul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, intr-un interviu acordat Bloomberg.
Imprumutul face parte din programul de finantare externa pe termen mediu (Medium Term Notes - MTN) in valoare de sapte miliarde de euro. Initial, emisiunea de bonduri in euro ar fi trebuit sa aiba loc in trimestrul patru al acestui an, insa a fost amanata pentru 2011, din cauza unei contestatii.
Comentarii articol (0)