Un miner dat afara ia 90.000 de lei, informeaza Capital.
Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) si Complexurile Energetice Rovinari, Turceni si Craiova vor ramane, de la 1 martie, cu peste doua mii de angajati mai putin. Pretul? Salarii de pana la 90.000 de lei pentru fiecare angajat disponibilizat.
„Am primit notificari privind un numar total de 2.132 de persoane care urmeaza sa fie disponibilizate de la unitatile miniere din Gorj si Dolj. De la SNLO vor pleca 920 de persoane, de la CE Rovinari - 448, de la CE Turceni - 484, iar de la CE Craiova vor pleca 280 de persoane. Este vorba de un program derulat intre anii 2011-2013, perioada in care urmeaza sa fie disponibilizati 4.000 de angajati de la cele patru unitati.
Cele mai ineficiente 10 companii de stat insumeaza pierderi de 75% din PIB, anunta Financiarul.
BNR nu va reduce dobanda de politica monetara pana cand inflatia nu scade. Statul va vinde in acest an participatiile detinute la 150 de companii mici.
Guvernul s-a angajat in scrisoarea de intentie catre FMI ca nu va opera reduceri de taxe fara avizul Fondului, ca va plati toate datoriile catre firme si ca va reforma companiile de stat. Prima promisiune, respectiv nemodificarea cadrului fiscal, pare deja a se clatina dupa ce ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, anunta de curand ca si-ar dori o reducere a contributiilor la asigurarile sociale la jumatatea anului. Toate angajamentele asumate de Executiv se intind pe opt pagini.
Cele mai mari 10 companii locale, aflate in proprietatea statului si care inregistreaza rezultate financiare negative, totalizeaza pierderi care se ridica la 75% din PIB, in timp ce arieratele acestora reprezinta 3% din PIB, se arata in cel de-al saselea raport al Fondului Monetar International (FMI) cu privire la situatia economica din Romania.
Aflati din Gandul Cat au crescut preturile in 2010, in Romania si ce scumpiri aduce 2011.
Preturile au crescut semnificativ de-a lungul anului 2010, in Romania. Datele oficiale ale Statisticii indica un avans de 7,96%. Scumpiri in lant, in special la alimente, se anunta si anul acesta.
Tigarile, combustibilii, utilitatile si o buna parte din alimentele de baza au inregistrat majorari semnificative ale preturilor. Cartoful este campionul scumpirilor. Un kilogram cumparat la sfarsitul lui 2010 era cu peste 45% mai scump decat in luna ianuarie a aceluiasi an, potrivit datelor Institutului National de Statistica(INS). O lovitura importanta data bugetelor multor familii de romani a constituit-o insa cresterea pretului tutunului, cu 26,3%, si al combustibililor, cu peste 15%.
Ratele in lei la creditele in franci elvetieni sunt mai mari cu cel putin 60% fata de decembrie 2007, titreaza Ziarul Financiar.
Cei care au luat credite in franci elvetieni in anii trecuti, atrasi de dobanzile nominale mici afisate de banci, se vad acum nevoiti sa plateasca rate tot mai mari din cauza cresterii cursului la maxime istorice.
Francul este acum cu 28% mai puternic in fata leului decat la sfarsitul lui 2008 si cu 57% mai sus fata de decembrie 2007. Cresterea cursului se vede direct in valoarea ratei lunare cand este exprimata in lei, iar pasul alert in care a urcat in 2010 se vede deja in dinamica restantelor.
Fiscul a luat cu asalt companiile petroliere, relateaza Evenimentul Zilei.
Inspectorii ANAF au efectuat o inspectie inopinata la sediile marilor firme de distributie a carburantilor, pentru a analiza profiturile acestora.
Principalele companii petroliere de pe piata locala s-au trezit ieri-dimineata cu inspectorii Fiscului la usa. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inceput sa ia la puricat rapoartele financiare ale firmelor de distributie a carburantilor. Scopul: sa se cerceteze cum au stabilit taxele platite statului, dar si pe ce baza au scumpit carburantii, a declarat pentru EVZ presedintele ANAF, Sorin Blejnar.
Comentarii articol (0)