Managerii pot fi trasi la raspundere pentru insolventa companiei, titreaza capital.ro.
Tragerea la raspundere a membrilor conducerii unei companii care, prin faptele lor ilicite sau neglijenta lor, au cauzat starea de insolventa este un tip de sanctiune speciala. Tragerea la raspundere a conducerii atesta faptul ca „terapia“ legala pentru debitorul aflat in dificultate presupune, pe langa adoptarea unor masuri de resuscitare economica, si instituirea unei pedepse directionate catre persoanele responsabile. Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei este cea care prevede posibilitatea tragerii la raspundere a celor care, prin faptele lor, au cauzat starea de insolventa.
Redresare economica, asteptata in cea de-a doua jumatate a anului, scrie dailybusiness.ro.
Analistii Raiffeisen Bank International AG (RBI) speraintr-o redresare economica in Europa in a doua jumatate a acestui an. Evolutia economiei romanesti este conditionata insa de revenirea economiilor europene, dar si de absorbtia fondurilor europene. „Activitatea economica din Europa si SUA ramane lenta. Desi principalii indicatori, precum ISM si indexul ifo, indicaoptimism in randul companiilor, cresterea urmeaza inca sa fie confirmata de actiuni concrete, cum ar fi noi comenzi”, a declarat Peter Brezinschek, seful Raiffeisen Research.
2013 este anul saracirii galopante a privatilor, informeaza evz.ro.
Romanii din mediul privat au avut parte in februarie de cea mai proasta evolutie a veniturilor in ultima decada, daca exceptam perioada cresterii TVA. Evolutia salariilor din februarie, prezentata ieri de Institutul de Statistica, nu pare sa indice nimic surprinzator. In intreaga economie veniturile au crescut in februarie cu 5,5%, fata de februarie 2012. Cifrele arata bine doar pentru ca veniturile din mediul privat sunt prezentate laolalta cu cele din sectorul public, unde salariile au revenit la nivelul din 2010, spun analistii ING.
Romania protesteaza impotriva gazelor de sist. 80 de ONG-uri organizeaza manifestatii in peste 20 de orase din tara, relateaza jurnalul.ro.
Noi proteste impotriva gazelor de sist sunt programate astazi incepand cu ora 17.00 in peste 20 de orase din toata tara in ceea ce organizatorii au numit “Ziua nationala impotriva exploatarii gazelor de sist”. Protestele sunt organizate de peste 80 de organizatii non-guvernamentale.Manifestatiile vor avea loc in Bucuresti, Barlad, Alba Iulia, Arad, Sibiu, Brasov, Targu Neamt, Mangalia, 2 Mai, Calarasi, Piatra Neamt, Slatina, Galati, Timisoara, Oradea, Iasi, Costinesti, Buzias, Cluj-Napoca, Vaslui, Suceava, Craiova si Codlea.
Romanialibera.ro: Ce creste chiar si atunci cand scade? Economia Romaniei!
La a doua citire provizorie operata de INS, PIB-ul Romaniei din 2012 arata subtiat cu 33 milioane lei. Asta nu l-a impiedicat insa sa fie in crestere 0,7% fata de anul anterior, desi la prima citire din martie avansul economiei era de numai 0,3%. Explicatia? S-a schimbat baza de raportare: indicii valorici, de volum si pret, nu se mai raporteaza la anul 2005, ci la 2010.
Comentarii articol (0)