Cum se dubleaza pretul energiei de la turbina la priza, se intreaba adevarul.ro.
Producatorii vand ieftin curentul electric, dar pe drumul catre consumatori apar taxele catre stat, comisioanele si tarifele intermediarilor, care maresc factura cu peste 100%. Curentul electric, la fel ca majoritatea marfurilor, se scumpeste gradual de la poarta „fabricii“ la consumator. In Romania insa, pretul energiei creste exponential, de la simplu la dublu si, in unele cazuri, chiar la triplu. Iar majorarile de preturi i-au adus la disperare pe industriasi, care se uita la preturile afisate de producatori, apoi pe facturile lor, si se intreaba de unde apare diferenta enorma dintre tarife.
Un sfert din economie intra in insolventa, titreaza capital.ro.
Pierderile generate de companiile in insolventa la nivelul lui 2012 au ajuns la 19% din PIB, numarul dosarelor noi fiind in crestere de la an la an. Reprezinta acest fenomen un risc sistemic pentru economia reala? «Insolventele au inceput sa devina nedigerabile. A se vedea cazul Mechel, care trage dupa sine o intreaga serie de firme din industria dezvoltata pe orizontala de aceasta mare companie“, afirma Cristian Ionescu, country manager Expense Reduction Analysts.
Hais-ul si cea-ul. Sau furia pe care noi o vom plati, scrie dailybusiness.ro.
Era o vreme cand industria de branding visa cu ochii deschisi la parteneriate cu celebri consultanti de afara. Oamenii sperau la constructii de brand – atat de tara, cat si turistic – sanatoase, facute ca la carte. Multi s-au trezit din visare. Racaielile politice, nepriceperea ministrilor si risipa de bani au devenit pilonii oricarei constructii de brand. Impropriu spus „constructie”.
Miza scandalului Transgaz: contracte pentru clientela, informeaza evz.ro.
Puterea si opozitia se bat pe infiintarea unui sediu secundar pentru Romgaz si Transgaz la Bucuresti. Miza acestei miscari: sediu si angajati noi, care vor avea putere de decizie asupra viitoarelor contracte. Procedurile de numire a managementului privat la Transgaz, compania nationala de transport a gazelor naturale, ar trebui sa se incheie luna aceasta.
Jurnalul.ro: Restituirea imobilelor, mana cereasca pentru samsari.
Restituirea imobilelor nationalizate a alimentat mafia samsarilor, transformandu-se dintr-o reparatie istorica intr-o mare afacere imobiliara, potrivit declaratiei premierului Victor Ponta. Astfel, diferite persoane fizice au cumparat pe sume modice drepturi litigioase si au obtinut rapid milioane de euro. Ca exemple de nereguli in solutionarea dosarelor depuse anterior pentru retrocedarea imobilelor nationalizate, premierul Victor Ponta a prezentat vineri mai multe cazuri, printre care unul inregistrat la Primaria Campia Turzii.
Fitch: crestere economica de 1,7% in Romania, relateaza romanialibera.ro.
Cifre de la Comisia Europeana arata in perspectiva ca Polonia va fi lider in regiune, in timp ce cresterea ei economica are potentialul de a ajunge la 2,6% anul viitor, urmata de Romania cu 1,7%, Bulgaria 0,7%, Republica Ceha 0,4%, desi Ungaria va suferi cel mai mult, cu o crestere negativa de 0,8%. Intr-un nou raport, Fitch Ratings a avertizat ca toate tarile CEE-5 - Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Romania si Bulgaria - vor trebui sa puna in aplicare reforme structurale pentru o viitoare crestere economica avand aceeasi directie cu veniturile din restul UE, scrie NewEurope Online, potrivit Realitatea.net.
Comentarii articol (0)