Cosul zilnic este cel mai scump in judetele sarace, titreaza adevarul.ro.
Pentru aprovizionarea cu alimentele de baza, locuitorii din zonele cu somaj maxim si salarii minime sunt nevoiti sa cheltuiasca mai multi bani decat cei din perimetrele dezvoltate ale tarii. Preturile alimentelor de baza, cum sunt cartofii, fasolea, carnea, laptele sau ouale, oscileaza de la judet la judet si, poate, va asteptati ca aceste produse sa fie sensibil mai ieftine in zonele sarace. Statisticile oficiale contrazic insa o astfel de asteptare si arata ca, dimpotriva, cele mai scumpe alimente din cosul de baza se regasesc tocmai in judetele sarace, in care somajul este mare si, in acelasi timp, salariile sunt mici.
Numarul de bunuri executate silit se dubleaza de la an la an. Vezi "ofertele de Paste", scrie dailybusiness.ro.
Reprezentantii site-ului de profil Executari.com estimeaza ca in acest an numarul de bunuri executate silit va ajunge la peste 16.000, dupa ce, in 2012, a fost 8.395, iar in 2011 - 4.237. In 2012, valoarea totala a anunturilor de bunuri executate silit, publicate pe Executari.com, a fost de circa 208,5 milioane de euro, din care 180,7 milioane euro era valoarea imobilelor, 9,6 milioane de euro a fost reprezentata de segmentul auto-moto si diferenta de 18,2 milioane de euro a provenit din categoriile echipamente, utilaje si altele.
Oferte de munca pentru cei cu studii medii. De ce majoritatea se ocupa foarte greu, se intreaba capital.ro.
Chiar daca Romania o rata de absolvire de studii superioare de 20,4%, sub tinta de 40% propusa de UE, piata muncii din Romania pare "croita" pentru cei care au deja o diploma de absolvire in buzunar, desi cei cu studii medii, specializati tehnic in liceu sau gimnaziu sunt foarte cautati in ultimii ani. La ultima Bursa Generala a Locurilor de Munca, organizata de ANOFM in urma cu mai putin de o saptamana, "vedeta" ofertelor pentru cei fara studii superioare a fost cea de confectioner imbracaminte, iar cele mai multe locuri de munca au fost oferite in domeniul fabricarii de imbracaminte.
Evz.ro: Ce riscuri exista daca iti tii banii la banca? Cat de repede poti sa iti recuperezi banii daca banca da faliment?
De la debutul crizei financiare internationale, numeroase institutii de credit au pus lacat pe usa, iar clientii s-au trezit cu conturile blocate. Cel mai recent caz este cel al clientilor Bank of Cyprus. Cei care au adunat bani pentru zile negre si au constituit depozite la aceasta banca vor suporta o parte din pierderile institutiei, pentru ca aceasta sa poata fi salvata de la faliment.
Vestile bune ale Guvernului pe care economia nu le simte, relateaza romanialibera.ro.
In plina epoca a vestilor proaste venite dinspre economie, Guvernul ne asigura ca lucrurile merg bine. Oamenii de afaceri nu vad insa tot acest bine din jurul lor si adauga actualul Guvern pe lista celor care le-au inselat sperantele. Economia se afla pe calea cea buna, veniturile bugetare sunt in crestere, sunt intr-adevar doar niste mici probleme cu niscaiva firme ce intra in insolventa mai degraba pentru a scapa de plata taxelor decat pentru ca nu gasesc calea spre prosperitatea economica, sustin in mai multe interventii publice recente atat premierul Victor Ponta, cat si conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), responsabila de veniturile bugetului de stat.
Comentarii articol (0)