Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Șapte din zece companii din România le oferă angajaților bonusuri de Paște. Doar 13% dintre firme mai dau coșuri cu produse specificeȘapte din zece companii din România le oferă angajaților bonusuri de Paște. Banii și tichetele-cadou sunt printre cele mai folosite recompense. Doar 13% dintre firme mai dau coșuri cu produse specifice perioadei.
Șapte din zece companii de la noi oferă angajaților, cu ocazia Paștelui, diverse beneficii salariale, fie că vorbim despre sume de bani sau vouchere cadou. Asta arată datele unui studiu realizat pe un eșantion de 175 de companii.
Cei mai mulți își vor recompensa angajații cu până la 200 de lei. 27% vor acorda între 200 și 400 de lei, iar 15% vor da fiecărui salariat peste 800 de lei.
Bogdan Badea, expert în resurse umane: Este o ușoară scădere, dacă e să comparăm cu Crăciunul 2021, avem undeva la 8% dintre angajatori mai puțini care oferă beneficii anul acesta. E mai scump să oferi beneficii în bani în România, decât să te duci către un coș, o petrecere care e deductibila fiscal 100%.
JP Morgan: Cererea de energie va depăși oferta în 2030, dacă nu sunt făcute mai multe investițiiLumea trebuie să investească 1.300 de miliarde de dolari în energie până în 2030, pentru a creşte producţia şi infrastructura pentru toate tipurilor de energie, de la regenerabile şi până la petrol şi gaze, în ideea de a evita o criză energetică, a apreciat miercuri banca americană JP Morgan în primul său raport cu privire la perspectivele pentru sectorul energetic.
„Principala noastră concluzie este că în 2030 creşterea cererii de energie va depăşi creşterea ofertei cu circa 20%, pe baza tendinţelor actuale, stimulată în principal de economiile emergente şi eforturile lor de a-şi ridica cetăţenii din sărăcie", susţin analiştii JP Morgan, Marko Kolanovic şi Christyan Malek.
Investiţii vor trebui să fie făcute în toate tipurile de energie, inclusiv petrol şi gaze nucleare, regenerabile şi nucleare, în condiţiile în care numai cererea de petrol ar urma să crească cu aproximativ 10% până în 2030, iar cea de gaze cu 18%, conform Agerpres.
România a avut cea mai mică creştere a producţiei industriale din UE, în februarieProducţia industrială a crescut atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană, în luna februarie 2022 comparativ cu luna februarie 2021, însă România este statul membru cu cel mai mic avans al producţiei industriale în ritm anual, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres.
Conform acestor date, producţia industrială a crescut cu 2% în zona euro şi cu 3% în UE, în ritm anual. Statele membre cu cel mai puternic ritm de creştere a producţiei industriale au fost Lituania (20,4%), Polonia (17,8%) şi Bulgaria (14,4%). În România, producţia industrială a crescut cu 0,6% în luna februarie, după un avans de 0,8% în luna ianuarie.
Creşterea producţiei industriale în UE s-a datorat în special unei creşteri de 9,6% a producţiei de bunuri de folosinţă imediată, în timp ce producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a crescut cu 6,3% şi producţia de energie a crescut cu 4,6%.
Comentarii articol (0)