Romania sub povara taxelor. Cat de mult ne vor afecta noile biruri, titreaza dailybusiness.ro.
Tot auzim in ultimele zile discutandu-se despre noi taxe - de la cresterea accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux, (pentru a compensa reducerea TVA la paine), pana la CASS pe veniturile din chirii. Cu toate intentiile autoritatilor de a reduce evaziunea fiscala, specialistii in domeniu spun ca rezultatul ar putea sa nu fie cel scontat, ci sa impovareze si mai mult cetatenii.
BNR taie dobanda pentru a ajuta creditarea. Statul, primul castigator, scrie capital.ro.
Analistii asteapta dobanzi mai mici la credite, noi minime istorice la randamentele titlurilor de stat si chiar o evolutie relativ stabila a leului, in ciuda turbulentelor externe, in urma deciziei BNR.
Pentru a doua oara consecutiv, BNR a taiat dobanda de politica monetara, aceasta coborand la minimul istoric de 4,5%.
Cate contracte cu fonduri UE au fost reziliate pe dezvoltare rurala. Plus, cele mai mari greseli facute de beneficiari, informeaza evz.ro.
Fondurile europene alocate Romaniei pentru dezvoltarea rurala au ajuns la o rata de absorbtie efectiva de aproape 59%, bani rambursati Romaniei de Comisia Europeana (CE), potrivit lui George Turtoi, directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).
Pretul alimentelor a scazut cu 1,6% in iulie fata de iunie. Cartofii, vedeta scumpirilor, s-au ieftinit cu aproape 12%, potrivit adevarul.ro.
Preturile bunurilor de consum au scazut cu 0,34% in iulie fata de luna iunie, evolutie determinata de ieftinirea cu 1,6% a alimentelor. Rata anuala a inflatiei a fost in iulie de 4,41%, pe fondul cresterii preturilor la marfurile nealimentare cu 5,46%, potrivit datelor publicate astazi de Institutul National de Statistica.
Cat se mai pot ieftini creditele in lei, se intreaba romanialibera.ro.
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, indeamna bancherii sa continue micsorarea ecartului dintre dobanzile la creditele in valuta si cele in lei. Exista insa limite, spun economistii.
Micsorarea de saptamana trecuta a dobanzii de politica monetara a BNR la un nivel minim record de 4,5% a ieftinit creditele in moneda locala, aducand anumite produse de creditare ale bancilor la o diferenta de dobanda de sub 1% fata de cele acordate in moneda unica, arata date ale brokerilor de credite, consultate de ziarul Romania libera.
Comentarii articol (0)