Romania, corigenta lumii. Politicienii corupti si drumurile proaste ne-au aruncat in coada clasamentului global al competitivitatii, titreaza adevarul.ro.
Tara noastra se plaseaza pe ultimele locuri in topurile mondiale privind regimul taxelor, infrastructura, politicile guvernamentale, corectitudinea in afaceri, piata muncii si capacitatea de a pastra talente. Cat de mare este, in Romania, presiunea fiscala pe castigurile obtinute prin munca sau cat de proaste sunt drumurile si cat de putina incredere putem avea in politicieni stim prea bine cu totii.
Capital.ro: Cea mai importanta toamna pentru sistemul sanitar romanesc?
Proiectele privind licitatiile centralizate, salariile medicilor sau statutul si finantarea spitalelor ar putea iesi din dezbaterea publica in aceasta luna. Proiectul de reforma va ajunge pe masa Guvernului si apoi la Parlament in luna octombrie, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
Clauze abuzive: Peste 40 de decizii definitive pronuntate in favoarea clientilor bancilor anul acesta, informeaza dailybusiness.ro.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat in perioada februarie - iunie anul acesta 44 de hotarari irevocabile din care rezulta ca este abuziva clauza care impune clientului un comision de risc (sau de administrare), a anuntat joi avocatul Gheorghe Piperea. El a mai spus ca, incepand de joi, cei aproape 4000 de aderenti la procesul referitor la creditele in franci elvetieniurmeaza sa primeasca, in particular, lista cu pasii de urmat si procedura prin care devin reclamanti.
Guvernul vrea sa topeasca banii de investitii in consum, scrie evz.ro.
Statul se pregateste sa vanda pe bursa pachete minoritare din actiunile Romgaz, CE Oltenia, Nuclearelectrica, Electrica si Hidroelectrica. Sumele obtinute ar putea sa se piarda in sacul larg al bugetului de stat, cum s-a intamplat si in cazul altor privatizari, in loc sa mearga spre investitii, care sa contribuie la cresterea competitivitatii acestor societati.
SIF-urile vor sa investeasca la Oltchim dar…dupa privatizare, relateaza romanialibera.ro.
“Consortiul SIF-urilor”, in numele caruia a vorbit Moldova, ar urma sa sprijine integrarea combinatelor Chimcomplex Borzesti si Oltchim oferindu-i o mana de ajutor lui Stefan Vuza, patronul SCR Grup, mai vechi petitor al combinatului chimic. Aparitia SIF-urilor in schema pare mai degraba o strategie de imagine pentru Vuza, care a incercat si anul trecut sa cumpere Oltchim.
Comentarii articol (0)