ACCES PREMIUM
De ce premium?
Munca in nuante de negru si gri
Munca nedeclarata (cunoscuta si sub denumirea de munca la negru, munca ilegala sau “informal work”) are o serie de implicatii negative atat la nivel economic cat si la nivel social. Reducerea fenomenului de munca nedeclarata a constituit si constituie o preocupare constanta atat la nivelul Uniunii Europene, cat si la nivel intern. Astfel, de-a lungul timpului, la nivelul Uniunii Europene au fost efectuate o serie de studii si sondaje cu privire la munca nedeclarata. Pe plan intern, desi cadrul normativ actual nu defineste in mod expres conceptul de munca nedeclarata, Codul Muncii sanctioneaza contraventional primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract individual de munca.
Articolul continuă mai jos
Ce reprezinta munca la negru?
Munca la negru este activitatea pe care o presteaza o persoana pentru un angajator, in conditii care nu respecta prevederile legale. De asemenea, munca fara forme legale nu este evidentiata scriptic, nu este fiscalizata, protejata, asigurata sau asistata social.
Ce forme poate imbraca munca la negru?
Munca la negru poate imbraca mai multe forme. De exemplu, angajatorul poate avea doar o intelegere verbala cu salariatul, fara sa incheie un contract de munca in forma scrisa.
Puteti citi si asculta materialul integral, realizat cu ajutorul AvocatNet.ro, pe Antena Satelor.ro.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.