Ministrul muncii: Ordonanţa privind salarizarea bugetarilor vizează 6.136 de persoane din ministere, scrie capital.ro
Un număr de 6.136 de persoane din ministere ar putea beneficia de prevederile Ordonanţei privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, a afirmat ministrul muncii, Dragoş Pîslaru.
”Sunt vizate aparatele centrale ale ministerelor. Şapte ministere ştim sigur că au grilele sub grila Secretariatului General al Guvernului, şapte ministere care au fost practic uitate, nu au avut negocieri speciale pentru a negocia creşterea grilelor, cum ar fi Cultura, Comunicaţii, Transporturi, Tineret şi Sport. Ministerul Muncii are şi el o grilă uitată în timp. Ministerul Economiei şi-a rezolvat lucrurile puţin mai devreme. N-am vrea sa inducem ideea că fiecare ar trebui să se ducă ba în Parlament, ba pe unde poate, ca să îşi crească grilele, ci să avem o abordare unitară la nivelul administraţiei”, a mai spus ministrul.
Bilanţ al dării în plată: Raiffeisen va contesta în instanţă 50% din notificări. Băncile caută soluţii de negociere, titrează economica.net
Dacă secretarul de stat în Finanţe, Gabriel Biriş, a avansat cifra de 300 de notificări, deputatul PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul legii, vorbeşte de peste 2.500 de notificări. Reprezentanţii BCR avansează indirect o cifră despre care spun că este mai apropiată de adevăr, circa 800 de notificări. Cert este că în fiecare zi apar noi notificări, iar băncile îşi intensifică la rândul lor acţiunile în instanţă.
Reprezentanţii Raiffeisen Bank spun că „numărul de notificări primite de la intrarea în vigoare a legii dării în plată este relativ mic (circa 100), din care mai mult de jumătate sunt cazuri de aplicare greşită a legii sau cazuri de abuz de lege. Pe acestea le vom contesta". Pentru a solicita ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate la CCR, băncile aşteaptă producerea unui litigiu izvorât din aplicarea legii dării în plată.
„De asemenea, cazuistica de până acum confirmă faptul că legea nu reprezintă o soluţie pentru cazurile sociale cu adevărat grave (decesul părinţilor unor copii minori, invaliditate permanentă, probleme grave de sănătate ale debitorului sau co-debitorului) unde darea în plată a imobilului ar agrava situaţia familiei. În asemenea situaţii facem ceea ce făceam şi anterior, găsim soluţii pentru uşurarea situaţiei financiare a familiei", precizează instituţia într-un comunicat.
Comentarii articol (0)