Autostrada A3 ține în loc refacerea unui drum național
Autostrada Transilvania ține în loc reabilitarea unui drum național plin de gropi și denivelări. Este vorba despre DN 19E între Oradea și orașul bihorean Marghita, pe care de un deceniu nu se fac decât plombări, iar șoferii își distrug mașinile. Autoritățile susțin că de o reabilitare completă nu poate fi vorba, pentru că pe această șosea vor circula vehiculele care vor lucra la construirea autostrăzii.
De mai bine de un deceniu, Drumul Naţional 19 E s-a transformat într-un coșmar pentru cei care pleacă din Oradea spre Marghita. Șoseaua este plină de gropi și denivelări, iar fonduri au fost alocate doar pentru simple plombări. De multe ori inutile, pentru că după fiecare iarnă, gropile reapar.
"Pe foarte multe porţiuni şoseaua este foarte îngustă şi prezintă numeroase denivelări. Nu lipsesc nici gropile din asfalt. Suficiente motive pentru ca şoferii să ajungă lunar cu maşinile în service", a relatat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.
Restricțiile privind salarizarea minimă a muncitorilor străini, eliminate
Ministerele de Finanțe și Fondurilor Europene doresc eliminarea restricției de angajare a străinilor în România cu cel puțin salariul mediu brut pe economie. O astfel de cerință nu există în UE, susține un secretar de stat din Ministerul Fondurilor Europene.
Legislaţia privind angajarea străinilor ar putea fi modificată, iar obligaţia plăţii la salariul mediu brut ar putea fi eliminată, a declarat, joi, Dan-Octav Paxino, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, informează Agerpres.ro.
'Având în vedere că, în perioada actuală, trecem printr-un deficit major în ceea ce priveşte forţa de muncă se lucrează, chiar ieri am avut o întrevedere şi cu domnul ministrul al Finanţelor, domnul Teodorovici, şi în principal suntem preocupaţi pentru a dezvolta şi găsi modalitatea cea mai eficientă ca România să modifice, să amendeze, legislaţia actuală care permite aducerea de forţă de muncă din străinătate, deci a muncitorilor, dar prin legislaţia noastră suntem obligaţi să îi plătim la salariul mediu brut pe economie', a spus Dan-Octav Paxino, la conferinţa Instrumente europene financiare şi non-financiare pentru mediul de afaceri din România, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
Probleme de securitate la 40.000 de hoteluri. De ce nu e bine să lași lucruri de valoare în cameră
Încuietorile electronice ale camerelor de hotel sunt ușor de spart. Sunt vulnerabile în fața hackerilor. Este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetători din Finlanda.
Specialiștii au testat milioane de astfel de dispozitive, instalate pentru a securiza uşile de la 40.000 de hoteluri, şi au observat că piraţii informatici pot deschide orice uşă dacă au un card de acces de la hotelul respectiv, chiar dacă a expirat. Se întâmplă asta din cauza unei breşe de securitate, de care hackerii profită şi pot transforma un astfel de card într-o cheie cu care pot deschide majoritatea uşilor.
Cercetătorii finlandezi spun că au atras atenţia acestei breşe de securitate încă de acum un an, dar firma producătoare nu s-a grăbit să remedieze problema.
Comentarii articol (0)