Cât te costă, de fapt, o casă luată pe credit
O casă pe credit ne costă mai scump din start, prin urmare trebuie să ne asigurăm că alegem oferte cu adevărat valoroase pentru următorii 20-30 de ani. Și chiar dacă ne este mai ușor să negociem în euro, batem palma doar în lei, căci altfel ne va costa în plus conversia valutară, transferul banilor în contul vânzătorului şi riscul valutar pe termen lung. De fapt, regula este simplă: negociem şi plătim în moneda în care avem veniturile anuale.
Pentru o casă de 500.000 de lei, cu un avans de 20%, vom contracta un credit de 400.000 de lei. Bineînțeles, pentru că obținem venituri în lei, și creditul va fi tot în lei. La sfârșitul celor 20 de ani de rambursare, pentru cei 500.000 de lei împrumutați, vom plăti 670.000 de lei, respectiv cu 270.000 de lei mai mult decât suma împrumutată.
În câțiva ani agricultorii din sudul ţării vor renunța la culturile clasice în favoarea celor exotice. Localitatea Dăbuleni ar putea deveni prima zonă de deșert a României. În condițiile în care nu numai pepenii ci și culturile de kiwi, curmale sau măslini ar putea să umple solul nisipos.
Drăghici Iulian, cercetător Stațiunea Dăbuleni: Au fost introduse câteva specii. Una dintre ele este kiwi. Aici o altă specie introdusă, maslinul. După cum vedeți, majoritatea necesită protejare pe timpul iernii, contra gerului și a rozătoarelor. Măslinul a avut o creștere foarte bună. La anul sperăm să avem producție.
La stațiunea de Cercetare din Dăbuleni terenul extrem de nisipos este pus în valoare de niște culturi la care nimeni nu s-ar fi gândit acum zeci de ani.
Comentarii articol (0)