Așa cum subliniam recent, angajatorii nu pot trimite abuziv salariații în concediu fără plată. Concediul fără plată se acordă numai la cererea salariatului, atunci când acesta are probleme personale de rezolvat sau atunci când îl vrea pentru formare profesională. Acestea sunt cele două situații stabilite prin Codul muncii.
Dacă un salariat vrea să revină mai rapid din concediul fără plată, acesta poate face o cerere către angajator. Însă aprobarea solicitării nu este obligatorie - firma poate să fie sau poate să nu fie de acord. Informația a fost confirmată recent, de un specialist, pe forumul avocatnet.ro.
„Puteți solicita, dar vă trebuie acordul angajatorului pentru a se decide întreruperea concediului fără plată”, a lămurit Cornel Vasile, consilier juridic și consultant pe forum, răspunzând la întrebarea unui internaut.
Atenție! Angajatorul poate respinge concediul fără plată pentru formare profesională, însă numai dacă absența salariaților ar aduce probleme mari în activitatea acestuia. Concediile fără plată pentru probleme personale se scad din vechimea în muncă, însă cele pentru formare profesională nu se scad.
Comentarii articol (0)