Ghidul publicat recent de autorități conține o serie de informații utile destinate celor ce vor să semneze un contract de muncă cu un angajator din străinătate, pentru a evita situațiile neplăcute sau abuzurile.
Informarea prealabilă legată de plecarea la muncă în străinătate este cu atât mai importantă cu cât, potrivit legislației, odată ajunși în țara de destinație, lucrătorii români intră sub jurisdicția statului respectiv, așadar autoritățile fiscale și din domeniul muncii din țara noastră nu mai pot interveni ușor pentru a remedia o posibilă situație dificilă pentru angajatul român.
Ghidul destinat celor ce vor să lucreze în străinătate conține informații despre legalitatea contractelor de muncă, lista agențiilor de plasare autorizate și cea a agenților de muncă temporară și include datele de contact ale ambasadelor și consulatelor, precum și Ghidul lucrătorului român, de fapt, o colecție de ghiduri pentru cei ce vizează munca într-una dintre țările europene.
Bine de știut: Mai multe informații despre intermedierea muncii în străinătate, dar și despre elementele pe care trebuie să le conțină contractele de muncă cu angajatorii străini pot fi găsite și în materiale scrise de redacția noastră.
Totodată, după cum transmite Ministerul Muncii printr-un comunicat de presă publicat joi, cei ce vor să muncească în afara țării au de-acum la dispoziție o linie telefonică la care se pot consulta cu specialiști ai Inspecției Muncii înainte de semnarea unui contract.
Concret, cei ce vor să se informeze înainte de a semna un contract de muncă în străinătate pot suna la numerele de telefon 021.302.70.52 și 021.302.70.53, ce pot fi apelate de luni până vineri, între 8.00 și 18.00.
Comentarii articol (0)