Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Cum va evolua creditarea. Suciu (BNR): Încă sunt bani ieftini, dar nu se vor mai ieftini. E evidentă tendința de creștere a dobânzilorBanca Națională a României (BNR) nu este îngrijorată de creșterea accelerată a creditării, deoarece aceasta a ajutat la depășirea problemelor din economie, cauzate de pandemie.
"Încă sunt bani ieftini, dar e clar că ei nu se vor mai ieftini, tendința de creștere a dobânzilor fiind evidentă", a declarat la Digi24 purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.
Creditarea a accelerat substanțial în iulie atât pe segmentul populației, cât și pe cel al firmelor nefinanciare.
Împrumuturile pentru locuințe în lei au avut cea mai mare creștere istorică, creditele de consum au înregistrat cel mai mare avans din ultimii doi ani, în timp ce împrumuturile acordate companiilor au avut cel mai rapid avans al soldului din ultimii 10 ani.
Creșterea anuală a fost de 12,6%, cel mai bun ritm de după mai 2009.
"Nu avem îngrijorări despre accelerarea creditării, am asistat la un proces de revenire economică după anul 2020, care a fost unul cu probleme care a trebuit să fie depășite. Creditarea a ajutat mult la depășirea elementelor care au ținut economia în chingi din motive pandemice. Nu am avut o situație fericită în economie", a explicat Suciu.
2020 - cel mai călduros an din istoria Europei, cu aproape 2 grade Celsius peste valoarea de referință (Raport)Anul trecut a fost cel mai cald an în Europa, din istoria înregistrărilor meteo, potrivit unui raport publicat miercuri de Societatea Meteorologică Americană, scrie CNN. De asemenea, 2020 se numără printre cei mai călduroși trei ani la nivel global.
Oficiul Meteo britanic, care a contribuit la raport, a arătat că recordul stabilit anul trecut îl depășește "cu mult" pe cel precedent. Temperaturile medii în Europa au fost anul trecut mai mari cu 1,9 grade Celsius față de media 1981-2010, interval de referință pentru măsurarea schimbării temperaturilor.
Cei mai călduroși cinci ani în Europa s-au înregistrat din 2014 încoace.
Raportul publicat de Societatea Meteorologică Americană mai arată că 17 țări europene au raportat recorduri anuale de temperatură, printre ele numărându-se Franța, Spania, Elveția, Belgia, Norvegia, Suedia.
Institutul de Sănătate Publică: Peste 94% dintre persoanele care au murit de COVID-19 în ultima săptămână nu erau vaccinatePeste 94% din decesele provocate de infectarea cu COVID-19 din ultima săptămână au fost înregistrate la persoane nevaccinate, a comunicat, miercuri, Institutul Național de Sănătate Publică.
Conform raportului publicat de Institutul Național de Sănătate Publică pentru săptămâna 16 - 22 august 2021, 41,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Ilfov, Timiș și Constanța.
80,4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.
29,7% din totalul deceselor s-au produs în Călărași, Iași, Caraș Severin, Constanța și București.
94,7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 4,0% la persoane vaccinate cu schema incompletă.
Comentarii articol (0)