ACCES GRATUIT
Revista presei
Bulgaria propune să fie construite cel puțin cinci poduri peste Dunăre
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Bulgaria propune să fie construite cel puțin cinci poduri peste DunărePremierul Nicolae Ciucă a anunțat că a discutat luni, la Sofia, cu omologul bulgar, Kiril Petkov, despre realizarea infrastructurii rutiere și feroviare dintre România și Bulgaria, inclusiv despre propunerea părții bulgare de realizare a cel puțin cinci poduri peste Dunăre.
În prezent, există două poduri peste Dunăre între România și Bulgaria, cel de la Giurgiu-Ruse și cel de la Calafat-Vidin.
„Am insistat, de asemenea, pe ceea ce înseamnă demararea procesului de dragare a fluviului Dunărea, astfel încât să putem asigura navigația pe tot parcursul anului”, a spus premierul Ciucă prezentând un bilanț al întrevederilor bilaterale pe care le-a avut luni, la Sofia, cu omologii din Bulgaria, Muntenegru și Macedonia de Nord.
Paolo Gentiloni: Aşteptăm o creştere economică puternică atât în Europa, cât și în România, de aproximativ 4%România ar putea înregistra o creştere economică puternică în acest an, de aproximativ 4%, dar impactul războiului din Ucraina va afecta această creştere, a spus comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, la finalul unei întrevederi cu ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.
„Cu ministrul Finanţelor am discutat despre impactul războiului asupra economiei noastre. Economia noastră este puternic redeschisă la începutul acestui an după criza de pandemie şi aşteptăm o creştere economică puternică atât în Europa cât şi în România, aproximativ 4% creştere. Desigur, impactul războiului va afecta această creştere. Noi am văzut deja un impact asupra inflaţiei. A urcat la 6,2% în Uniunea Europeană şi la 7,9% în România, în februarie, şi ne putem aştepta ca aceste cifre să crească mai departe", a spus Paolo Gentiloni.
Virgil Popescu: Lucrăm cu partenerii americani pentru a întări securitatea energetică a ţăriiMinistrul Energiei, Virgil Popescu, a avut luni, la Praga, discuţii cu David M. Turk, secretar adjunct în Departamentul de Energie al SUA, despre dezvoltarea programului nuclear civil al României, dar și despre diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale. Potrivit ministrului, parteneriatul României cu Statele Unite ale Americii pe domeniul energiei este unul solid şi lucrăm împreună pentru a întări securitatea energetică a ţării noastre.
„Astăzi mă aflu la Praga unde am avut o întâlnire de lucru cu David M. Turk, secretar adjunct în Departamentul de Energie al SUA, în marja participării la lucrările grupului pe energie nucleară organizat in cadrul Partnership for Transatlantic Energy & Climate Cooperation (P-TECC). Am avut discuţii punctuale pe direcţiile ce le urmărim pentru dezvoltarea programului nuclear civil al României dar şi pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale. David M. Turk are o experienţă vastă în domeniul energiei, având în vedere că a fost şi director executiv adjunct al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (IEA)”, a scris Virgil Popescu, luni pe Facebook.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)