Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Domeniile în care salariul mediu net a crescut în 2022Salariul mediu net a crescut în acest an faţă de anul trecut în domenii precum medicină, HoReCa, turism, construcţii şi instalaţii, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare.
„Propunerea legislativă din martie a Comisiei Europene a dezvoltat interesul jucătorilor de pe piaţa muncii privind transparentizarea salariilor. În România, între dorinţa de a atrage talente relevante pentru poziţiile deschise şi aceea de a se alinia la tendinţele europene, tot mai multe companii aleg să publice informaţii despre salariul oferit”, arată cel mai recent sondaj BestJobs.
Astfel, în prezent, 22% dintre joburile active pe platforma de recrutare BestJobs au o marjă salarială afişată, această tendinţă fiind în creştere faţă de anul trecut, când doar 16% dintre anunţuri afişau oferta salarială.
Dați-le drepturi prin lege animalelor, copacilor și râurilor, spun experțiiAcordarea de drepturi legale și protecții entităților non-umane, cum ar fi animalele, copacii și râurile, este esențială pentru ca țările să abordeze distrugerea climei și pierderea biodiversității, spun experții citați de The Guardian.
Autorii unui raport intitulat
„Law in the Emerging Bio Age (Legea în epoca bio emergentă)” spun că încadrarea juridică are un rol cheie în guvernarea interacțiunilor umane cu mediul și biotehnologia.
Ecuador și Bolivia au consacrat deja drepturi pentru lumea naturală, în timp ce în prezent există o campanie pentru a transforma ecocidul într-o infracțiune care poate fi urmărită penal în cadrul unui proces la curtea penală internațională.
Băncile conduse de femei acordă mai puţine credite marilor poluatori, arată un studiu BCEBăncile care au o mai mare diversitate de gen în consiliile lor directoare tind să acorde mai puţine credite companiilor care creează prejudicii mai mari mediului înconjurător, arată un studiu efectuat de Banca Centrală Europeană, transmite Bloomberg.
Pe baza analizei datelor privind împrumuturilor acordate de băncile din zona euro, studiul BCE a ajuns la concluzia că băncile care au un procent relativ ridicat, peste 37%, de femei în consiliile lor directoare, au direcţionat aproximativ 10% din volumul lor de împrumuturi spre firme care au o intensitate relativ mare a emisiilor poluante.
Studiul publicat luni de BCE a mai ajuns la concluzia că directorii de bancă femei acordă volume de credite mai mici către firmele mai poluante, iar această tendinţă este mai puternică în ţările unde sunt mai mulţi politicieni femei care sunt orientate spre protejarea mediului.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)