Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Cel mai căutat cuvânt pe Google în 2022Gigantul american Alphabet, compania mamă Google, a prezentat ieri raportul său anual Year in Search, dezvăluind care a fost cel mai căutat cuvânt pe motorul de căutare Google în 2022.
Cuvântul "Wordle" a fost termenul cel mai căutat pe Google în 2022 la nivel mondial. "Wordle" reprezintă jocul de cuvinte lansat de inginerul software Josh Wardle în 2021, care se bucură de mare succes la nivel internațional, scrie BBC.
Utilizatorii de internet care joacă Wordle primesc șase șanse să ghicească cuvântul zilei. Acesta este mereu un cuvânt format din cinci litere și este același pentru toți jucătorii.
Wordle a devenit atât de popular încât căutările pe Google efectuate de jucătorii disperați care căutau răspunsul corect au afectat rezultatele din Google Trends.
Totodată, șapte din primele 10 cele mai căutate definiții în 2022 au fost cuvinte-răspuns pentru Wordle.
Benzina și motorina au înregistrat scăderi de preț uriașe într-o singură ziBenzina și motorina au înregistrat scăderi de preț uriașe într-o singură zi la stațiile de alimentare din România.
Potrivit Plinul.ro, dacă ieri cea mai ieftină benzină standard se comercializa în România cu 6,56 de lei pe litru, venind deja după o serie de ieftiniri din zilele precedente, astăzi prețul a scăzut la 6,26 lei pe litru, înregistrând o scădere de 30 de bani într-o singură zi.
Ultima dată când prețul benzinei standard a fost la acest nivel în România a fost în data de 6 ianuarie 2022, când un litru se comercializa cu 6,25 de lei, arată datele Peco-online.ro Cea mai ieftină benzină premium din România se comercializa cu 6,78 lei pe litru.
Munca strică vederea, iar scrisul la calculator solicită articulațiile. Explicații halucinante pentru un spor de 12% la DSP BacăuActivitatea zilnică la Direcția de Sănătate Publică Bacău afectează memoria și vederea. Așa justifică șefa DSP un spor de 12% la salariu pentru ea și colegii medici.
Aceiași care, în luna octombrie, au făcut o evaluare la Poliția locală și au constatat că agenții fac febră musculară la degete din cauza tastaturii. Prefectul județului a cerut o listă cu toate instituțiile care beneficiază de astfel de sporuri aberante.
Solicitarea atenției, a memoriei și a văzului prin analiza și emiterea de decizii în timp util, contactul cu oamenii în timpul audiențelor sau riscul toxico-alergic generat de contactul cu documentele.
Sunt doar trei dintre motivele care au stat la baza acordării sporului de 12% la salariu, valabil pentru toți angajații instituției.
În baza acestuia, șefa DSP Bacău, de pildă, încasează lunar, pe lângă salariul de bază, aproape 1.200 de lei brut, pentru că își pune viața în pericol mergând zi de zi la serviciu.
Comentarii articol (0)