Pentru orice angajator care e cât de cât pus în temă cu toate modificările legislative majore din ultimii cinci - șase ani, iar aici ne referim în special la norme venite pe filieră europeană, e cunoscut faptul că au început să apară tot mai mulți „responsabili” în peisajul legislativ obligatoriu la locul de muncă. Responsabilul cu egalitatea de gen, responsabilul pentru obligații de mediu, responsabilul pe zona de integritate, responsabilul de politica anti-hărțuire ș.a.m.d. De foarte multe ori, aceste noi responsabilități trasate în linii mari în lege sunt oferite în dar unui angajat care există deja în companie.
În episodul de azi vorbim despre aspectele legate de norma de lucru, de fișa postului și de modificarea sa, de munca suplimentară și alte chestiuni care vin la pachet cu oferirea unor noi atribuții, chiar a unei noi funcții unui angajat deja existent în firmă.
Discutăm, în principal, despre:
- neregulile din practică în ceea ce privește numirile unilaterale;
- necesitatea de a modifica CIM-urile;
- volumul de muncă ce vine la pachet cu noile responsabilități și cum poate influența decizia de a alege între un responsabil dintre angajați sau un nou angajat;
- sancționarea nelegală a celor care refuză noile atribuții.
Merită să citești și:
Comentarii articol (0)