avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Activitate ionutzmarin

Activitate ionutzmarin

Buna ziua .
In Ordinul CSA nr. 8/2008 (art 36 )se stipuleaza faptul ca Asiguratorul trebuie sa plateasca daunele in termen de 15 zile de la ,de exemplu,data primirii unei hotarari judecatoresti definitiva,irevocabila si executorie.
Doresc sa va intreb daca e vorba de zile calendaristice sau lucratoare? Daca am depus hotararea de ex pe 01 , se numara si ziua de 01 sau incepand cu 02 ? Ziua de 01 dec se numara:D ?
multumesc!
Spor si sanatate !
Va salut cu respect!
Poate sunteti amabil sa ma ajutati cu informatii suplimentare pt ca nu am reusit sa gasesc in textele de lege sugerate nici un termen de plata specificat.Mentionez ca soferul vinovat avea asigurare-carte verde - in Rep. mold. iar hot. judec. spune ca obliga Asiguratorul din Mold prin Asiguratorul din Romania-unde a fost accidentul- la plata daunelor morale si materiale suferite de mine ca persoana fizica.
Multumesc!
Buna seara.
Vreau in primul rand sa va multumesc din nou pentru raspunsurile date.....raspunsuri care m-au ajutat sa ajung intr-o faza finala a procesului meu-o hotarare definitiva.
O ultima intrebare as mai avea: cei de la asigurari au un termen de plata a despagubirilor ? Eu stiam ca exista o dispozitie a BAAR prin care se impune un termen de 3 luni.Puteti sa-mi sugerati si o trimitere la o dispozitie anume ce fundamenteaza raspunsul D-voastra?
Multumesc!Sanatate si succese!
Buna ziua .
Recunosc ca va scriu pentru a 3-a oara pentru ca de fiecare data mi-ati raspuns prompt si pertinent .Si va multumesc foarte mult !
Va rog sa cititi celelalte doua postari pt a va face o idee asupra cazului meu .
Doresc sa va intreb avand in vedere ca anul acesta 3-4 termene s-au amanat pentru citarea cetateanului din rep. Moldova :ce se intampla daca respectiva citatie nu e niciodata semnata de inculpat sau de cineva de la domiciliul sau(poate a plecat in alta tara de ex.) ? Se poate amana la nesfarsit doar din motiv ca nu primeste / semneaza citatia ?
P.S.in dec 2008 el a primit 1.5 ani cu suspendare si acum ma judec cu Asiguratorii , care au facut recurs , pt daunele materiale si morale .
Multumesc mult !
Buna ziua.
Va multumesc pt raspunsurile d-voastra si vreau sa va mai intreb daca exista o directiva sau o recomandare Uniunii Europene prin care Asiguratorii din Romania sunt obligati la plata tuturor daunelor,materiale si morale,(evident dupa o sentintza definitiva ) si nu in solidar cu cel vinovat . In cazul meu vinovatul de producerea evenimentului rutier este din rep . Moldova iar o prima sentintza va reamintesc suna cam asa:....obliga Asiguratorul A din Moldova ,prin asiguratorul B din Romania (corespondent pe teritoriul Romaniei) la plate de daune....etc. Doar Asiguratorul roman s-a prezentat pana acum la termene si tot o trage cu plata in solidar cu cel vinovat. nu cred ca exista nici o sansa ca basarabeanul sa-mi plateasca vreodata vreo ...rubla amarata(leu mold. :) )....
Exisata vreo lege a UE in leg cu problema asta?
Va multumesc si va salut!
Toate bune la toata lumea ce umbla prin tribunale !
Buna ziua!
In dec 2006 am suferit un accident rutier:circuland cu masina societatii,in timpul seviciului,am fost lovit frontal de un autocar inmatriculat in Rep. Moldova.Vina a fost 100% a soferului basarabean .Primul certificat medico-legal a fost de 150 de zile necesare vindecarii.In urma unei expertize medicale ceruta de cei de la judecatorie a rezultat ca recuperarea mea nu este si nu va fi completa:grad invaliditate III + necesitate unei proteze la sold(recomandata in 2-5 ani).Sunt sau mai bine zis am fost sofer profesionist si intructor auto....iar acum nu mai pot sa conduc din cauza invaliditatii(pareza picior stang).Procesul a inceput in sept 2007 iar in dec 2008 o prima instantza l-a condamnat pe basarabean la 1,5 ani cu suspendare si obliga firma de asigurari din Moldova,pe baza Cartii Verzi,prin asiguratorul corespondent in Romania la plata de daune materiale si morale.Cei de la asigurari (si cei din Moldova si cei din Ro.)au facut recurs (considera suma prea mare) si din ian 2009 se judeca apelul la instantza superioara.Pana acum au fost 3 infatisari la apel fara nici un rezultat:tot s-a amanat pt lipsa de procedura ....ba cu basarabeanul,ba cu Asiguratorul.
Dupa parea dumneavoastra : 1. Cat sa mai dureze apelul la aceasta instantza? 2. Se poate face recurs la Curtea de Apel de catre mine sau iar de Asigurator? 3. Poate exista o diferentza mare intre judecata instantelor?
Va multumesc si va salut cu respect!