Angajatul in cauza a fost unul cu probleme. Din 19.05.2011,data inceperii activitatii pana in data de 09.11.2011, (aproape 6 luni) cand a incetat contractul in urma cererii lui de demisie, a avut 4 nemotivate, 1cfs, 115 zule concediu medical si ar fi avut dreptula 3 zile concediu de odihna (sper ca am calculat corect.)
Am facut cateva greseli, as vrea sa stiu daca se pot corecta.
1) in adeverinta de vechime intre data angajarii si incetarii nu am mentionat cele 4 zile de absenta nemotivata si una de cfs ca si perioada de suspendare. Desigur nici in revisal.
2) pe pagina 2 a adeverintei am trecut aceste date inclusiv ca ar fi beneficiat de 3 zile concediu, in ideea ca se va calcula valoarea lor si se va achita pe statul de plata din luna decembrie pentru luna noiembrie impreuna cu restul de plata.
Dar acestu lucru din eroare nu s-a intamplat si eu am observat doar in luna ianuarie cand am primit si o solicitare din partea unei banci sa-i fac poprire pe salar.
3) din nou am gresit si am virat toti banii rest de plata de noiembrie pentru 6 zile lucrate in contul dat. Acum stiu ca trebuia sa virez doar 1/3 din net.
Ce fac sa pot scapa onorabil si legal in cazul celor 3 zile de concediu si demunstrarile de constiinta ca am virat tot restul de plata?#-o
am postat din nou intrebarea ca sa va pot indica locul unde scrie peste cate minute voi primi mesaj. Sub RAPORTEAZA ABUZ, RASPUNS, CITEAZA.
Nu mi separe o idee rea, in acel timp pot face altceva, nu stau cu ochii pironiti pe ecran. La prima intrebare adresata a si functionat, mi-a placut. La a doua nu a functionat, de aceea m-am mirat. N-am vrut sa supar pe nimeni!!!!
Oare am gresit ceva in postarea intrebarii? Inca nu am primit respuns de la ora 9.S-a afisat o data ca-l voi primi in 20 minute, dar nu am primit raspunsul. Nu caut unde trebuie?
doar acum am citit aceasta conversatie interesanta!!!! Felicitari d-le xerxes, foarte rar am ocazia sa vad sau sa aud, citesc in acest caz un raspuns atat de politicos, diplomatic sau atita rabdare. Ati avut perfecta dreptate.
Eu care sunt mai putin rabdatoare, l-as fi intrebat pe dl. Stelian de ce a inceput constructia fara a avea autorizatia necesara? De ce nu putem sa respectam o legislatie nici in ruptul capului si sa actionam dupa capul nostru ca apoi sa ne plangem ca ni s-au aprins paiele in cap?
Scuze, nu m-am putut abtine.
Daca o firma din Ungaria refuza sa faca factura fara TVA pentru o firma din Romania, cum recuperam TVA-ul? Se cumpara materii prime pentru productie.
Sau cum ii putem determina sa aceepte ca sunte in UE si noi si ei si suntem scutiti de plata TVA in Ungaria. Suntem inregistrati in Registrul Operatiunilor Intracomunitari.