avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate dana radu

Activitate dana radu

Discuție Salrizare 2015
Am o nelamurire,mi s-a marit salariul cu 100 ron,dar orele suplimentare pentru sambete si duminici imi sunt platite la nivelul salariului vechi.E normal.
Discuție ordin m.s.
a intrat in vigore proiectul de ordin al ministerului sanatatii privind acordarea sporurilor in anul 2010. Daca da unde il pot gasi
Răspuns la discuția evaluare
si nu ar trebui ca angajatii sa fie anuntati inainte si sa li se ofere o tematica
Răspuns la discuția orele suplimentare
noi ne incadram la art.5 anexa nr.II al acestei legi personalUAMS deci cum ar trebui sa fim platiti cu sporde100% si cu liber sau numai cu liber
Inainte de 1.01.2010 sarbatorile legale,simbetele si duminicile,lucrate ne erau platite cu un spor de 100% si ni-se acorda un liber in timpul saptaminii.Conform legii unice a salarizarii mai e valabil acest mod de calcul.
Discuție evaluare
sunt asistent medical la o Unitate Medico-Sociala.as dori sa stiu daca este o lege comform careia trebuie sa fim supusi unei evaluari de catre conducerea unitatii
Răspuns la discuția amenitare
Avem un sindicat nou infiintat. Daca sesizarea va fi facuta de catre conducerea sindicatului este suficient?deoarece multi colegi se tem pentru posturile lor,si atunci nu ar fi de acord sa semneze o asemenea sesizare.Asai romanul vrea, da nu face nimic ca sa optina.
Discuție amenitare
daca, indraznim sa sesizam neregulile ce se fac la nivel salarial si nu numai, suntem amenintati de catre directoarea institutiei cu desfacerea contractului de munca.O inregistrare, cu un telefon mobil, ar fi considerata o proba concludenta intr-un proces.
Răspuns la discuția salarul minim pe economie
daca ne-am adresa in prima faza ITM-ului am avea vre-o sansa,ordonatorul principal de credite este o primarie,care in luna 11-12a anului 2009 nu ne-a mai platit orele suplimentare,ne-a taiat 21,7%din salar in loc de max.15,5% cit prevedea legea, iar acum nu ne mareste salarul.
este legal,intr-o institutie de stat, salarul de baza pe luna ianuarie 2010 sa fie de 619ron plus sporul de vechime,din moment ce legea unica a salarizarii, prevede un salar minim garantat de 705 ron incepind cu1.01.2010.