avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate marian1976

Activitate marian1976

Buna ziua
Bunurile comune sunt in valoare de aprox 70.000 euro
Buna ziua
Am rugamintea de a-mi transmite cum se procedeaza in urmatorul caz.
Mama a decedat in 2019, lasandu-mi prin testament cota sa din bunurile comune.
Tatal meu a disparut de la domiciliu, in 2018, lsanadu-ne bilet sa nu il cautam si am obtinut prin hotarare declararea judecatoreasca a mortii, anul stabilit de catre judecator fiind tot in 2018.
Cu partea legata de actele pentru succesiune nu ar fi probleme.
Cum se procedeaza in cazul platii taxele de succesiune, eu find singurul mosteritor?
Am inteles ca se face prima data succesiunea dupa unul dintre parinti si apoi dupa al doilea.
Facand o simulare pe net pt o suma de 70000 euro ar iesi undeva la 6.500 ron dar inteleg suma totata ar fi dubla.
Se plateste calculeaza valoarea texelor dupa fiecare succesiune in parte?
ex: dupa ce inchid succesiunea dupa mama, platesc 6.500 si dupa ce o inchid dupa tata platesc 6.500?

Astept raspunsul dvs.
Va multumesc.
Buna ziua
In situatia in care parintii au decedat de mai mult de 2 ani cum se calculeaza plata taxei de succesiune?
Va intreb pt ca dupa o discutie cu un notar acesta mi-a facut un calcul pt o masa succesorala de 100.000 euro undeva la 7.500 ron dar a zis ca tb inmultit cu 2, suma fiind pe fiecare parinte in parte.
Nu stiu daca acest mod de calcul este unul corect deoarace masa succesorala nu de dubleaza.
Va rog sa imi spuneti daca este corect acest mod de calcul
Va multumesc
Buna seara

As dori sa stiu care este procedura si ce acte trebuiesc depuse pentru declararea decesului unei persoane.
Disparitia a fost anuntata la politie cu mai mult de doi ani in urma.

Va multumesc

Buna dimineata,

Va multumesc pt raspuns.
Totusi as mai avea o nelamurire.
In acest moment sotia este in CCC, pentru 2 ani si fetita are 5 luni, iar eu nu mai am un loc de munca si ma gandeam sa imi fac un PFA.
Se poate sa trec eu in CCC in locul sotiei si sa imi desfasor activitatea pe PFA, sau va trebui sa astept pana fetita face un an?

Va multumesc.
Buna seara,

Daca cineva are un PFA activ poate in acelasi timp sa isi desfasoare activitatea si sa si beneficieze de
indemnizatia de crestere copil
?

Inainte de nasterea copilului persoana a lucrat cu contract de munca la sc care s-au platit inegral taxele si impozitele.

Va multumesc.
Buna ziua,

As avea nevoie de un formular pt etapele intermediare de negociere in cadrul unei licitatii publice accelerate.

Ma puteti ajuta?

Multumesc
Buna ziua,

As dori pentru liciatatia publica un formular pentru un raport intermediar de negociere.

Va multumesc!