avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate Laurentiu Bugeac

Activitate Laurentiu Bugeac

Răspuns la discuția complice la furt
Te duci la politie unde iti vor cere detalii despre prietenul tau, in ce relatii esti cu acesta, daca ai cunostinta de fapta comisa de acesta, de imprejurarile in care a fost comisa fapta, etc.
Te vor intreba daca vrei sa dai o declaratie in calitate de martor.
Ai mare grija ce scrii in declaratie, in eventualitatea in care te hotarasti sa dai declaratie, poate fi folosita impotriva ta, coroborata cu alte probe de la dosar pot sa te incadreze mai tarziu si altfel.
Din ce ai scris exista posibilitatea ( trebuie probata bineinteles ) sa fii acuzat de complicitate art. 26 C.p..
Bafta multa;)
.
Calitatea procesuala pasiva se refera la existenta unei identitati intre persoana chemata in judecata in calitate de parat si persoana care poate fi obligata in raportul juridic dedus judecatii - persoana pe care legea va indreptateste sa o obligati la plata cheltuielilor de intretinere.
In legea asociatiilor de proprietari, in art. 46 se mentioneaza ca proprietarul este cel care va fi obligat sa plateasca toate cheltuielile de intretinere : - Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.
In dosarul dvs, probabil ca se pune problema daca cel pe care l-ati chemat ca parat este proprietarul apartamentului respectiv sau are alta calitate (chirias).
Dovada o puteti face cu o copie fie de pe actul de proprietate al apartamentului respectiv, fie cu un extras de pe cartea funciara al aceluiasi apart - de la Primarie.
Răspuns la discuția citatie
Va recomand sa va duceti insotita de un avocat ptr. a evita anumite riscuri si a limita influenta procurorilor. Din acest moment riscati sa fiti retinuta sau chiar arestata. Atentie la ce declaratii faceti, sunt considerate probe intr-un eventual proces penal. Bafta.
Răspuns la discuția investire cu formula executorie
Faci cererea catre presedintele judecatoriei si o depui la judecatorul de serviciu de la Judecatorie.
Răspuns la discuția investire cu formula executorie
Pentru legalizare se face o cerere catre presedintele instantei care se depune la judecatorul de serviciu, in prealabil se plateste o taxa de trimbru de 2 lei la posta plus un timbru de 0,15. La fel si pentru investirea cu formula executorie, taxa de timbru este putin mai mare ( 4 lei .....).
Sunt suficiente exemplarele in copie.
Răspuns la discuția cat pot sa circul ?
Procura si talonul masinii :).
Răspuns la discuția alcool la volan
Verificati daca va fost intocmit examenul clinic de catre medic, daca nu faceti recurs si cereti anularea PV-ului ptr. vicii de forma si implicit achitarea.
Politia rurala are dreptul sa va opreasca in trafic, sa verifice actele personale si ale masinii, cu atat mai rau ptr. d-voastra ca aveati RCA-ul expirat si cu atat mai bine in eventualitatea in care a-ti fi produs un accident.
Răspuns la discuția impozit sau pomana?
Introduceti actiune impotriva primariei, folositiva si de art. 47 Constitutie;
Suntem foarte curiosi sa vedem si solutia.....:sorry:
Procedura intrarii in insolventa a unei societati intervine la acumularea unui debit de 30.000 lei. Aceasta poate fi ceruta de catre administratorul sc. respective, sau de catre creditorii soc.. Exista 2 modalitati de a beneficia de aceasta si anume procedura generala, prin care se parcurge etapa reorganizarii societatii si apoi intrarea in faliment a acesteia, sau procedura simplificata atunci cand societatea respectiva intra in faliment in mod direct. In cazul in care va incadrati in procedura generala, administrarea societatii este preluata de catre un administrator judiciar care are printre atributiile sale si aceea de a intocmi un plan de reorganizare ( vezi lg. 85/2006- procedura insolventei).