avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate oanapdv

Activitate oanapdv

Răspuns la discuția Extindere program vizita minor
Multumesc de raspunsuri, dar mai am o intrebare in acest sens. Dat fiind ca minora nu a stat niciodata singura cu tatal iar in casa noastra a fost doar de 2 ori insotita de mama si pentru perioade scurte de timp( cateva minute), se poate stabili si un program "progresiv -de acomodare"- in aceeasi hotarare care stabileste si noul program de vizita?
Oricum , din prima, un week si mai ales 2saptamani , ar fi prea mult pentru micuta mai ales ca nu adoarme decat la mama ei in brate si nu vrem sa o bulversam. Se poate solicita ca si... nu stiu cum sa o numesc- ancheta sociala , probatoriu , ceva - si o intrevedere a parintilor cu un psiholog-pediatru spre a primi un sfat profesional si avizat spre calea optima prin care sa se faca aceasta acomodare a fetitei doar cu tatal sau si familia din partea acestuia dprecum si cu situatia in care se afla prinsa la mijloc ?
Pana la urma e un copil, si unul la o varsta destul de frageda ( 2 ani si 10 luni) ca sa se faca "bambilici" cu ea, are un program de somn, hrana anumite obiceiuri etc iar mama este destul de reticienta in a oferi vreo 'informatie" in acest sens!
Sotul meu mai are o fetitza de care a aflat la nasterea acesteia de la bunicii materni. Din lipsa dovezilor solicitate ( test ADN) sotul a fost reticient si nu a acceptat sa recunoasca fata pana cand mama minorei l-a dat in judecata - dupa aprox 11 luni de la nasterea minorei. In decursul procesului s-a efectuat si testul de paternitate .
In aceste 11 luni de tacere absoluta, nu s-a dat nici macar 1 telefon, noi ne-am casatorit si asteptam un copil. eu, sotiam am aflat despre existenta acestui copil cand ea l-a dat in judecata sotul nespunandu-mi nimic in prealabil fiindca nu credea ca el este tatal.
In urma cu 1 an s-a stabilit un program de vizita prin care sotul meu isi poate vedea fata doar in prezenta mamei si la domiciliul acesteia sau intr-un parc public 2 ore la sf de saptamana si a 2-a zi de Paste craciun. dat fiind ca am dorit sa ii acomodam de la inceput si pe minori unul cu celalalt ( fiul nostru si fetitza) s-a ajuns sa iesim in "5" si de sarbatori sa " petrecem" impreuna cu totii si bunicii paterni- socrii mei iar situatia la care s-a ajuns nu mai este confortabila pentru nimeni.
Minora are aproape 3 ani ( fara 2 luni), din toamna merge la gradinita iar de la varsta de 1 an si 3 luni mamam acesteia lucreaza 4ore/zi timp in care este lasata in grija bunicilor materni> In aceste conditii ce posibilitati ar fi ca sotul meu sa poata sa isi petreaca timpul de vizita doar cu minora fara a mai fi prezenta mama acesteia si sa o poate aduce si la domiciliul nostru . Vreau sa precizez ca fetitza isi iubeste tatal, si fratele ( fiul nostru) dar e foarte atasata si de bunicii paterni iar aceste relatii am dori cu totii sa le intarim.
Problema e ca mama fetitzei si bunicii materni nu accepta ca fetitza sa stea singura ( fara mama) cu tatal acesteia fiindca " nu merita sotul meu asta la cate a facut :) " . Iar mama minorei este foarte speriata ca fetiza s-ar atasa de mine si ar ajunge sa imi spuna "mama" - lucru imposibil mai ales in 2-3 h pe saptamana !- iar mai tarziu poate ar vrea sa stea cu noi! In acest sens pentru a o elibera de " temeri" sotul i-a dat si o declaratie notariala prin care a mentionat ca nu va solicita niciodata custodia totala a minorei insa , mamica inca se foloseste de acest pretext>
Sotul a solicitatat opinia la unii avocati insa i s-a spus ca minora este prea mica si nici o instanta nu o va lasa fara mama cu tatal tocmai datorita acestui aspect - ca e prea mica 2 ani si 10 luni in curand 3!
Ce ne sfatuiti sa facem?
Buna ziua. Am un baietel de 1 an si 4 luni si sunt gravida cu cel de-al 2-lea care este estimat sa se nasca la 1 luna dupa ce primul va face 2 anisori. In acest caz in ce conditii as putea sa beneficiez de indemnizatia de crestere a celui de-al doilea copil? Este obligatoriu sa ma intorc la servici fiindca voi fi gravida in 8 luni. Ce optiuni am? va multumesc.
in conditiile in care sunt prins fara vesta reflectorizanta pe o aprilia rs50 care in cartea tehnica e trecuta ca fiind motocicleta iar in certificatul de inregistrare este trecuta ca moped viteza fiind de maxim 45 km/h cum pot contesta o amenda de 360ron (se subintelege abuziv),precizez ca nu au fost nici martori si am semnat procesul verbal.multumesc!astept raspuns cat mai repede...
intervin cu o situatie mai ciudata . In urma unui proces de stabilire paternitate, ca probatoriu a fost expertiza ADN care a costat 2700 RON. Acesti bani au fost platiti la data efectuarii examenului ADN (11 nov 2009), in cuantum de 50%-50% de ambele parti din proces. In hotarare s-a scris asa :" Obliga paratul la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 2700 RON reprezentand 50% din contravaloarea expertizei medico-legale". In concluzie la prima vedere s-ar intelege ca expertiza ar fi costat 5400 ron, dae eu nteleg ca: ch de judecata au fost de 2700 ron, si trebuie achitate de parat dar dat fiind ca a platit deja 50% din val expertizei medico legale mai trebuie platiti rstul de 50 %, adca 1350 ron. Acesti bani sotul i-a achitat, dar tocmai a fost notficat de reclamanta sa plateasca diferenta de 1350 ron pana la 2700 ron cfm hotararii. Notificarea nu este facuta prin executor desi sustine in textul acesteia ca ar avea titlu executoriu si ca daca nu depune in termen de 7 zile acei bani va percepe 100 ron penalizare pe zi. Problema e ca hotararea este deja definitiva, in aceste conditii o poate notifica si el prin executor judecatoresc ca " nu stie sa citeasca"? A
stept sugestii. Multumesc
situatia asta este a sotului meu, el a descoperit ca are un copil (de care a aflat la nastere si nu a crezut iar apoi a fost citat de mama minorei cand minora facuse 11 luni, pana atunci tacere absoluta iar el s-a si casatorit cu mine intre timp, nici macar mie nu mi-a spus deoarece era sigur ca mama minorei ar fi recunoscut familiei cine este adevaratul tata) dar s-a stabilit deja paternitatea apelandu-se la expertiza ADN ca probatoriu in instanta. Teama era ca prin aceasta ordonanta mama minorei ar fi solicitat incredintarea minorei fara drept de vizita. Fapt ce nu vrem sa se intample. Intre timp am aflat ca ar fi fost citat in baza acestei "ordonante prezidentiale" pentru a i se recalcula pensia alimentara a minorei ,fapt ce e o prostie deoarece el oricum a fost de acord cu o pensie mai mare decat cea legala raportata la venituri. Adica el are venituri de 14 mil si 2 copii, unul cu mine si unul din afara casatoriei . El a hotarat sa plateasca o pensie de 3 mil care ar fi fost impusa unui venit de 18 mil dar asta este. Ideea e ca familia minorei ii interzice sotului meu sa isi vada copilul si el vrea sa o dea in judecata ca sa obtina dreptul de vizta macar si ne-am speriat cand a venit acea citatie.
Oricum multumesc de raspunsuri si daca ma puteti ajuta cu o sugestie ca sa o poata obtina pe minora macar un weekend impreuna pe luna v-as fi tare recunascatoare. Minora are 1 an si 5 luni, dar deja incepe sa inteleaga si nu am vrea ca pe sotul meu sa il vada ca pe un strain . Ideea e ca daca il vede 1-2 ore pe saptamana nu poate sa il simnta ca pe un tata iar familia mamei minorei nu e deloc de acord ca sotul meu sa le calce pragul in plus este si un sezon rece cand vizitele pe afara nu ar fi indicate nici medical. Nici mama minorei nu vrea sa ne calce pragul casei noastre desi eu nu am nimic impotriva- "gura lumii" se pare ca primeaza in acest caz. In plus vreau ca si fiul meu sa inteleaga ca are o sora mai tarziu deoarece acum are abia 3 luni, dar timpul zboara si consider ca mai bine te obisnuiesti cu ceva anormal de la inceput decat sa ti se arunce in fata o astfel de situatie cand incepi sa percepi si sa gandesti singur... In plus consider ca e si dreptul minorei in cauza sa stie cum e sa ai un tata.Gresesc?
multumesc pentru lamurire. dar ce pot obtine prin aceasta? de exemplu daca am un copil in afara casatoriei, si tatal acestuia nu a vrut sa il recunoasca la nastere iar ulterior s-a stabilit paternitatea prin test ADN, se poate interzice dreptul la vizita ( tatalui prin ordonanta) chiar daca plateste pensie alimentara? sau poate sa imi asigure ca tatal minorei nu va putea lua copilul de langa mama?
acele articole cu referire la prevederile care o guverneaza le-am vazut, dar aceasta ordonanta nu are si ea un text? sau un nr si un an de publicare? nu stiu unde sa ii caut textul in lege.Vreau sa citesc in intregime continutul acesteia. Am vazut ca vorbiti de o "materie" este chiar atat de complexa structura ei?
unde ot gasi textul ordonantei prezidentiale pentru incredintare minor?
Daca conform hotararii judecatoresti , trebuie refacut certificatul de nastere si mama minorei nu vrea sa se prezinte impreuna cu tatal in acest sens, cum se poate reface certificatul de catre tata? Tatal vrea sa faca si o actiune in instanta pentru stabilirea unui program de vizita a minorei deoarece mama acesteia ii interzice sa o vada. Poate face actiunea in instanta daca nu se reface certificatul? Tatal a vizitat-o pe mama minorei la domiciliu dar aceasta refuza sa vorbeasca cu el si nu ii raspunde nici la mesajele pe care i le-a dat in vederea refacerii certificatului. Banii pentru pensia alimentara nu au ajuns inca la mama minorei dar au fost transmisi. Aeasta i-a transmis prin mama ei ( bunica minorei) ca s-ar lipsi si de bani dar sa fie lasate in pace in conditile in care mama minorei nu a vorbit nici macar o data in fata cu tatal minorei din 2008, nu l-a anuntat de existenta minorei pana la nasterea acesteia, si tatal a fost actionat in instanta de catre mama minorei abia dupa 11 luni de la nastere pentru stabilire paternitatii, ca minora sa ii poarte numele tatalui si sa beneficieze de pensie alimentara. Cum trebuie procedat ca sa se refaca certificatul de nastere si sa poata sa o actioneze in instanta pe mama minorei pentru a-si vizita fetitza care are acum 1 an si 4 luni?