avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate Irina C

Activitate Irina C

Buna ziua,

Am primit o comunicare hotarare civila prin care se mentioneaza ca sunt obligata la o plata impreuna cu fratele si tatal meu (reclamant este asociati de proprietari pentru neplata intretinerii la bloc de catre tatal meu).
Cum suntem 3 proprietari dupa decesul mamei, am depus in Intampinare actele de succesiune care arata cotele de proprietate ca sa fie luate in calcul in momentul in care se va da decizia.

Problema este ca acest calcul a fost facut gresit. Efectiv este o greseala de matematica. Au citit primul paragraf si nu decizia din succesiune :)

In modelul de Cerere de apel vad ca trebuie sa atasez si dovada platii taxei de timbru dar pentru ca valoarea este destul de mare (peste 5000 lei) indraznesc sa sper ca nu este necesar sa platesc taxa de timbru pentru ca au facut ei o greseala matematica.

Este obligatorie aceasta taxa?

Multumesc anticipat,
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Am primit decizie finala judecata pentru achitarea unei sume in favoarea unei asociatii de proprietari. Problema este ca desi la un proces anterior pentru care am achitat deja suma, am platit in cote conform certificatului de mostenitor, la acest proces insa, intreaga suma este de plata pentru toti proprietarii. Nu mai sunt mentionate cote in decizie.

Ce se intampla in aceasta situatie? Plata se va face prin poprire din toate conturile (se blocheaza si se ia de peste tot sau de unde se gaseste?)?
Se poate face o intelegere prin care un singur proprietar sa plateasca intreaga suma si sa se evite blocarea tuturor conturilor?
Inainte sa se ajunga la BEJ cu asociatia de proprietari sau la BEJ?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Executare silita imobil
prepeleac a scris:

depinde si de cuantumul datoriei. daca nu depaseste 10000 lei sunt sanse sa nu execute imobilul


Pe acolo. Credeti ca ar fi ok sa mergem sa vorbim direct cu executorul sau ne trebuie un avocat? Inteleg ca avem 15 zile in care putem actiona.


Răspuns la discuția Executare silita imobil
Va multumesc pentru raspunsuri.
In imobilul ipotecat nu sunt bunuri. Dar daca incepe executarea silita a imobilului presupun ca nu se mai ajunge acolo.
Noi am dori sa oprim executarea silita cu o intelegere de bun simt ptr plata in rate a datoriei. Nu stim insa daca se poate.
Company Advising a scris:

Da. Creditorul are dreptul sa isi recupereze debitul prin executare mobila sau imobila. Adica poate valorifica si bunurile debitorului in vederea recuperarii debitului.


Multumesc pentru raspuns.
Si in cazul in care pe imobil este ipoteca de rang 1 deci practic banca este proprietar si sunt 3 proprietari, se poate trece la executarea bunurilor celor 3 pentru a recupera?
Buna ziua,

Daca exista poprire pe conturi pusa, executorul poate continua cu procedurile de executare silita?
Buna ziua,

Am primit acasa instiintare de la birou executor cu mentiunea ca daca nu achit o anumita suma in 15 zile incepe executarea silita a imobilului.
Mentionez ca imobilul la care se face referire este detinut de 3 proprietari (tata si 2 copii majori) Tatal a inchiriat imobilul, chiriasi nu au platit intretinere, executarea vine pe numele celor 3. Suma datorata este intretinere neplatita conform hot. Jud. Obtinuta de asociatia de proprietari.

Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns la intrebarea:
Tatal are salariu f mic dar poate fi poprit, apartamentul este ipotecat catre banca (ip de grad 1, nu poate fi executat silit, apartine bancii). Poprirea pe ce se va face?
Poate sa escaladeze catre bunurile copiilor daca acestia nu au nici ei salarii? Bunurile pe numele sotilor copiilor pot fi executate (dobandite dupa casatorie pe numele sotiilor)?

Si daca un singur copil are astfel de bunuri se va lua de la el toate cotele stzbilite prin hot jud. Sau doar partea desemnata lui?

Va multumesc mult anticipat!
Răspuns la discuția Lipsa depunere preintampinare
Multumesc pentru raspuns.

Sunt 3 proprietari, tatal si cei doi copii (succesiune facuta dupa decesul mamei). Executarea se face direct pe apartament, nu se incearca intai poprirea conturilor celor 3?
Ce nu inteleg eu exact este procedura care este urmata dupa hotararea pronuntata de instanta. Asociatia merge catre un executor judecatoresc care va soma proprietarii sa achite intr-un anumit termen sau fiecare executor isi face propria strategie de recuperare a banilor?
Răspuns la discuția Lipsa depunere preintampinare
Multumesc pentru raspunsul prompt!

In cazul in care proprietarii detin cote diferite din proprietate, executorul va tine cont de acest fapt? Copii au mostenit dupa mama si sunt propietari impreuna cu tatal dar fiecare detine cote diferite din apartament.


Buna ziua,

Care sunt urmatorii pasi dupa chemarea in judecata a propietarilor, daca acestia nu au depus preintampinare in termen?

In cat timp se pronunta instanta si cine pune in aplicare executarea silita? Se trece la un birou judecatoresc care va discuta cu propietarii privind plata?

Multumesc anticipat!