avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate cicisxn

Activitate cicisxn

Răspuns la discuția mostenire ciudata
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Buna ziua. Momentan nu locuiesc in Romania. Am insa...aveam acolo o matusa care detinea un apartament. Matusa a decedat. In urma sa au ramas mai multi mostenitori,mai toti plecati prin alte tari. Una dintre nepoate cu care nu tinea legatura a vizitat-o ieri si surpriza,matusa era decedata si apartamentul in renovare. "Noua proprietara" pretinde ca are act de vanzare-cumparare ,dar refuza sa il arate. Care e solutia legala sa lamurim situatia? Banuim ca apartamentul e ocupat abuziv.
Răspuns la discuția Auto-aparare
Multumesc de raspuns. Din ce inteleg,daca sunt atacat in frumoasa si fascinanta Romanie si am un mijloc de a ma apara si imobiliza agresorul,tot eu o patesc...
Discuție Auto-aparare
Buna dimineata. In seara asta mi-a fost dat sa am o experienta neplacuta cu un "nea' Gheorghe paznicul supra-zelos" cu care am intrat intr-un conflict,in sensul ca eram pe un drum public,undeva intre niste maghernite,cu logodnica mea,si mi-a venit inspiratia sa fac niste poze...cu telefonul. Paznicul a venit cu o toporisca in mana, insotit de inca doua persoane si mi-a zis sa parasesc locatia si sa nu mai fotografiez,eu i-am zis ca sunt pe spatiu public,am dreptul sa fac cate poze vreau si ca nu vreau sa plec de acolo,el a zis ca nu da doi bani pe ce legi cunosc eu,in fine...tiganie. Intrebarea mea este: daca detin o replica de airsoft(pistol de jucarie),si il intimidam cu acesta,pe el sau pe viitorii posibili agresori,il somez si il culc la pamant si sun apoi la 112 si il retin sub amenintarea pistolului pana la sosirea unui echipaj,pot fi acuzat de "privare de libertate",sau ceva in genul,in situatia in care asta (pistolul,somatia,retinerea) s-ar intampla doar in cazul in care simt ca imi este amenintata siguranta?
In urma cu cativa ani am achizitionat o motocicleta pe care ulterior am vandut-o unei persoane din Calarasi,cu radiere din fisc,dar fara a o radia si din circulatie. Intre timp,individul a revandut motocicleta unei alte persoane si totodata a avut ceva probleme juridice si i-a fost suspendat talonul (cartea de identitate) si i-au fost ridicate de catre politia Calarasi numerele de inmatriculare. E lesne de inteles ca talonul e in continuare pe numele meu. Problema intervine in cazul de fata pentru ca am mostenit recent o masina si as dori sa o inmatriculez pe numarul de inmatriculare pe care l-a avut motocicleta,iar aceasta nefiind radiata din circulatie,si talonul suspendat,nu am legal posibilitatea de a face acest lucru. Stiu ca exista o singura metoda de a obtine asta,si anume o plangere/petitie/declaratie/proces civil prin care sa obtin in instanta o hotarare judecatoreasca de radiere. Am rugamintea sa ma indrumati,pentru ca nu stiu concret ce trebuie sa fac,ce documente trebuie sa solicit,si/sau unde. Va multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune / mostenire
Multumesc
Buna seara. Am o mica problema la care nu prea stiu cum sa ii dau de capat. Recent,mama mea a decedat si acum se pune problema succesiunii. Situatia de fapt e ca eu am alt nume pt ca mama a fost maritata de 3 ori. Eu port numele primului sot,de asemenea decedat,de care mama divortase cand eu am avut 10 ani. Dupa divort,s-a maritat cu "sotul nr 2",al carui nume l-a luat,iar acesta a decedat si el in urma cu ceva ani. Dupa decesul acestuia s-a maritat cu "sotul nr 3",al carui nume l-a luat pana la trecerea in nefiinta. Din cate stiu eu a interpreta codul civil,acestuia ii revin 1/4 din bunurile ei proprii (de inainte de casatorie) si 3/4 din bunurile comune (realizate in timpul casatoriei). Nedumerirea mea consta in faptul ca banuiesc ca trebuie sa dovedesc cumva ca sunt copilul ei,avand in vedere ca in momentul decesului purta numele de familie al "sotului nr 3" iar eu port numele "sotului nr 1". Mentionez ca nu sunt in posesia certificatului de divort sau a celui de casatorie cu "sotul nr 1". Trebuie sa scot duplicat dupa acestea de la casa casatoriilor,tribunal,primarie...sau...de unde? La succesiune cu ce documente trebuie sa ma prezint? Mentionez ca bunurile proprii constau in o masina si o garsoniera,pe care "sotul nr 3" e dispus sa mi le cedeze,iar bunurile comune care constau in o alta masina si alte maruntisuri sunt dispus sa le cedez in favoarea acestuia.
Nu este suspendare,este incetarea contractului de munca. A desfiintat punctul de lucru. Problema e ca a facut-o retroactiv...26 de zile. E legal asa ceva? E nevoie de 3 zile pt eliberarea adeverintei de venit,si zile lucratoare mai sunt maine si poimaine. Aici e problema noastra,ca in 2 zile lucratoare e imposibil sa intocmim dosarul pt somaj. In mod normal se acorda 30 de zile,si el a desfiintat azi punctul de lucru,dar retroactiv cu 26 de zile. Banuiesc ca se poate face ceva legal,nu?
Buna seara. In ultimii 3 ani si jumatate,atat eu cat si sotia am lucrat la o firma cu profil GSM. Noi avem domiciliu stabil in Braila,firma e din Galati,punctul de lucru a fost tot in Braila. Pe la jumatatea lunii iulie,seful nostru a decis sa inchida punctul de lucru,pe scurt...sa desfiinteze magazinul. Toate "bune" pana aici. Eu am gasit altceva in scurt timp,insa problema concreta e la sotie. Seful ne-a amanat de pe o zi pe alta cu perfectarea actelor pt incetarea contractului de munca,pt ca abia azi sa anunte sotia ca azi a inchis retroactiv cartile de munca incepand cu data de 1 AUGUST 2009. Date fiind acestea,sotia e practic in imposibilitate de a-si face toate actele necesare infiintarii dosarului pt indemnizatia de somaj,pt ca se pot face doar in termen de 30 de zile de la incetarea contractului de munca,si azi...e 26. As vrea sa stiu daca ce a facut fostul sef e legal si daca exista vreo solutie pt a face totusi acel dosar. Daca se pierde dreptul la somaj,sotia e dispusa sa depuna o plangere pt a fi pedepsit acest om pt nesimtirea de care a dat dovada. Pana una-alta,astept cateva mesaje si sfaturi de ajutor. Va multumesc anticipat.