avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate marian72

Activitate marian72

Bună ziua !
Pot fi șterse informațiile istoricului meu bancar dacă creditul făcut de mine a fost cesionat sau vândut unei societăți de recuperare, iar în momentul de față plătesc creditul prin executare silită ?
Vă mulțumesc !
Buna ziua , unde ma pot adresa cu o reclamatie contra unei banci care mi-a marit suma pe care o am de platit (eu fiind restantier) , de la 24 000 lei la 42 000 lei ,chiar daca eu am achitat pana acum din 2007 de cand am creditul ,rate in total de 11.000 lei ,iar acum am fost dat in executare silita, pentru care se adauga plata taxelor de executare silita in suma de 5200 lei ? Va multumesc !
Va multumesc mult, daca aceasta este calea de contestare ,voi face plangerea catre Camera de care apartine.
Buna ziua !
Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ,incepand cu februarie 2013. Poprirea mi se retine din salariu, in fiecare luna cate 429 lei, eu primind salariul pe card. In iunie 2013 am primit o noua comunicare privind actualizarea creantei de 1978 lei , la care se adauga o noua suma de cheltuieli de executare in valoare de 743 lei, iar executorul imi blocheaza contul de card in care mi se vireaza salariul . Mentionez ca poprirea se desfasoara conform graficului de rambursare, suma fiind retinuta pe statul de plata ,si virata in contul executorului. In decembrie 2013, mi se trimite o noua comunicare in care mi se specifica faptul ca am de plata suma creanta de 2175 lei (?) plus cheltuieli de executare de 874 lei ! Dupa o convorbire telefonica in care executorul recunoaste ca poate fi o greseala de calcul , ma trezesc ca banca unde am contul de salariu imi trimite un mesaj ca mi s-a blocat cardul in vederea popririi sumei de 2522 lei .Intrebare mea este : este legal sa imi blocheze dintr-o data tot salariul de pe card , din moment ce mi se opreste DIRECT DIN SALARIU , suma lunara legala de o treime din venitul meu ,eu nemaiavand alte venituri ? Si unde ma pot adresa sa depun o reclamatie impotriva acestui executor , daca ceea ce face este abuziv si ilegal?

Va multumesc mult si astept un raspuns!
Buna Ziua!
Ma numesc Stoian Petronela si ma confrunt cu o destul de stressanta problema,si anume: Am facut in 12/10/2006 un contract de credit de consum la TBI Credit ,suma contractata fiind de 4.800 RON pe un termen de 5 ani,suma totala de rambursat fiind de 11.000 RON,cu o rata lunara de174 RON .Incepand din OCTOMBRIE 2009 am ramas fara loc de munca si am ajuns somer cu o indemnizatie de 488 RON pe luna, nu am mai putut achita integral ci doar partial ratele ,lucru pe care l-am adus la cunostinta celor de la TBI, verbal si prin scris cu copii de pe carnet si talonul de somaj , rugandu-i practic sa imi faca o reesalonare,o scadere sau o amanare temporara a platii ratelor,pana la revenirea mea la o stare financiara mai buna.In schimb am primit amenintari prin telefon si somatii care ma obliga sa RAMBURSEZ INTREAGA CONTRAVALOARE A CREDITULUI:O,in caz contrar spunindu-mi ca nu stiu ce se va intampla,daca nu achit suma pretinsa de ei!Intre timp am facut eforturi sa achit o parte din restante ca sa dau dovada de buna-credinta,nu de rau-platnic. Eu am 2 minori in intretinere,iar sotul se afla in plata indemnizatiei pt cresterea unui copil,avand si el la randul lui credite la alte banci.Ieri ,10/12/2009 am fost sunata de un angajat de la TBI si am fost facuta mincinoasa,ca nu sunt de fapt in somaj,ca nu au primit niciun fel de acte doveditoare de la mine si mi-a vorbit pe un ton foarte ridicat,practic a tipat la mine,nelasandu-ma macar sa ii explic care este adevarul,iar dupa ce am retrimis actele pe alta adresa de e-mail,si i-am spus ca il dau in judecata pt comportamenul sau si al colegilor sai,m-a sunat sa-mi spuna ca a primit actele si macar sa achit suma de 4400 Ron pana pe data de 14/12/2009.Ce drepturi as avea de care sa ma folosesc si sa reusesc sa obtin o scadere temporara a sumei de plata, pana imi revin cu banii,si sa scap de amenintarile care au devenit zilnice?
Va multumesc mult si astept un raspuns.
Sarut-mana si multumesc frumos pentru raspunsul prompt! :D
Buna ziua,as dori si eu niste raspunsuri.Sotia mea a nascut in data de 21-07 a.c. A intrat in prenatal in data de 08-06 a.c. Intrebarea mea este daca poate reveni la serviciu ,iar eu sa intru in concediul pt cresterea copilului, sau trebuie sa stea toate acele 162 (sau 120, pt ca nu stiu daca a intrat in vigoare noua lege) de zile in concediul pre/postnatal si apoi sa depun eu actele pt acordarea indemnizatiei de crestere a copilului?
Va multumesc mult,Marian