avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate dalida2009

Activitate dalida2009

Buna ziua,

Va aduc in atentie urmatoarea problema:

Am un contract de inchiriere pentru un teren si o casa care se afla pe acest teren si trebuie sa -l prelungesc in curand. Nu mai am insa nevoie si de spatiul construit (casa) ci doar de teren pentru a depozita diverse material.

Intrebarea mea este daca pot mentine sediul secundar al firmei la acea adresa in conditiile in care voi avea un contract de inchiriere doar pt. teren nu si pentru spatiul construit (casa)?

Multumesc anticipat.
nu stiu pe ce se bazeaza vecinul, cert e ca politiei nu-I pasa, mai mult atitudinea e de tergiversare. din acest motiv ma gandeam ca urmatorul pas ar fi actiunea in judecata, din moment ce politia asteapta probabil sa ma omoare, altfel nu-mi dau impresia ca ar fi de competenta lor .....
din pacate, asa e, iar situatia este disperata in conditiile in care platesc foarte multi bani la banca pt. o proprietate pe care statul roman nu mi-o garanteaza din moment ce nu pot beneficia de drepturile care decurg in aceasta ... pe scurt, ar trebui sa-mi iau un avocat si sa-i dau in judecata? care ar fi pasii? e adevarat ca judecatorul poate dispune neinceperea urmaririi penale? ce fac intr-o astfel de situatie pt ca oamenii nu se potolesc ...apropo, vorbim de Bucuresti nu de nu stiu ce sat izolat....
Buna ziua,

Detin de 5 ani un teren si o casa batraneasca, totul fiind imprejumuit.

Fostul proprietar a avut un litigiu cu vecinul, situatia fiind clara d.p.v. juridic (hot. judecatoreasca definitiva) la momentul cand am cumparat eu.

Problema este ca acest vecin sare la bataie de fiecare cand merg la imobil, mai mult, a scos stalpii de granituire pusi de executorul judecatoresc, iar acum am vazut ca a inceput sa construiasca si niste borduri pe terenul meu.

Toate faptele de mai sus au fost sesizate politiei, ultima sesizare a fost facuta acum 3 luni, s-a trimis o echipa de criminalisti pentru constatare, au facut poze, raport etc. Am sesizat si Inspectoratul de stat in consturctii pentru constructiile ilegale ...

Problema este ca nici politia si nici inspectoratul de stat nu au luat nici un fel de masuri impotriva vinovatilor, politia nu mai demareaza nimic pentru simplul fapt ca paratul a dat o declaratie prin care zice ca e in proces cu mine (nu am niciun proces), iar eu nici nu ma pot apropia de terenul si casa mea pentru ca vecinii sar la bataie cu parii.

Mai mult, azi am constatat ca mi-au blocat accesul in propria casa (au blocat usa de la intrare cu niste mobile).

Situatia e foarte disperata si trebuie sa iau masurile legale astfel incat cei care imi provoaca tulburarea de posesia sa fie pedepsiti iar eu sa beneficiez de dreptul meu de proprietate nestingherita.

Ce trebuie sa fac ?

Va multumesc anticipat.


Răspuns la discuția mostenire
VA MUTUMESC:)
Discuție mostenire

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:

Mostenirea obtinuta de unul dintre soti in timpul casatoriei, este considerata bun comun in cazul unui divort?

Va multumesc anticipat.
Doresc sa construiesc un balcon la un apartament situat la parter, finantat din surse proprii in totalitate.

Apartamentul face obiectul unui credit ipotecar si am nevoie si de acordul bancii pentru obtinerea titlului de proprietate aferent terenului pe care se va construi acest balcon (se va face o punere in posesie de catre serviciul cadastru din primarie).

Banca imi spune ca imi da acordul, dar va trebui sa incheiem un act aditional la contractul de credit si un nou contract de ipoteca imobiliara.

Tot banca imi precizeaza ca si balconul si terenul aferent vor fi ipotecate si acestea la banca.

Este corect ce imi cere banca ?

Ce obligatii legale am eu vis-a-vis de banca ?

D.p.v. legal cum ma poate conditiona banca si ce drepturi are in noua situatie?

Multumesc anticipat

Anul trecut, pe 09.05.2011 am angajat un somer cu varsta peste 45 de ani, caruia ii inceta perioada de somaj in data de 08.05.2011.

In acest caz, mai pot depune dosarul pentru a beneficia de conventie cu ANOFM, conform ART. 85 Legea 76/2002?

Nu m-am grabit pentru ca mi s-a spus la acel moment ca pot solicita aplicarea conventiei in termen de 12 luni de la data angajarii persoanei respective.

Multumesc anticipat

Am angajat anul trecut, pe 09.05.2011 un somer cu varsta peste 45 de ani, caruia ii inceta perioada de somaj in data de 08.05.2011.

In acest caz, mai pot depune dosarul pentru a beneficia de conventie?

Nu m-am grabit pentru ca mi s-a spus la acel moment ca pot solicita aplicarea conventiei in termen de 12 luni de la data angajarii persoanei respective.

Multumesc anticipat





freeelis a scris:

:-/ si daca nu este din Bucuresti?
In conformitate cu art. 85 din Legea 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor incadrate din aceste categorii, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de serviciu cel putin 2 ani.
Acte necesare pentru incheierea conventiei, pentru incadrarea somerilor in varsta de peste 45 de ani aflati in evidenta agentiei (cod A):
- Conventia, Anexa 19, in 2 exemplare;
- Tabel nominal cu somerii incadrati, Anexa 19.1, in 2 exemplare;
- Actul in baza caruia au fost incadrati in munca (copie);
- Actul de identitate (copie);
- Declaratie pe propria raspundere a angajatorului din care sa rezulte ca in ultimii 2 ani nu au mai fost in raporturi de munca sau de serviciu cu persoanele angajate.

Aceste acte se depun la sediul AJOFM.



Am urmatoarea situatie: in martie 2010 am primit un salariu compensatoriu de la un fost angajator, dupa vreo 2 ani de la incheierea raporturilor de munca, in urma unei somatii facute de mine.

Intrebarea mea este daca acest salariu compensatoriu primit in martie 2010 se considera ca si venit realizat in luna martie 2010si daca se poate lua in calcul la stabilirea indemnizatie de crestere a copilului (fiind astfel realizat in una din cele 12 luni anterioare nasterii copilului).

Va multumesc anticipat pentru raspuns.