avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Activitate mayuk27

Activitate mayuk27

Discuție Valoare teren
Cum stabilesc valoarea unei suprafete de teren pentru a o inregistra in contabilitate? Pot lua in calcul un studiu de piata al notarilor? Multumesc
În data de 29.12.2018 am renuntat la serviciile operatorului de cablu si internet AKTA Telecom SA ( la care eram client de foarte multi ani), motivata fiind de nemultumirea serviciilor care erau din ce in ce mai precare, si am incheiat contract cu un alt operator. Fiind zile libere la firma lor cu ocazia Sarbatorilor de iarna, le-am adus la cunostinta în data de 03.01.2019. Mi s-a spus ca contractul se va incheia incepand cu data de 01.03.2019, cu toate ca în Contractul cadru de pe situl lor (pentru ca eu nu-l am de cand au preluat de la vechea firma), scria până la orele dimineții ale zilei de 03.01.2019 ca perioada de preaviz pentru deconectare era de 30 zile, iar la orele amiezii s-a schimbat la 60 zile. Ideea este că eu nu înțeleg dacă se pot schimba informatiile din contract fara o negociere , fiind pusi in fata faptului implinit si cum sunt justificati banii pe care trebuie sa-i dau pana in martie cu toate ca eu nu mai beneficiez de serviciile lor din luna decembrie. Va intreb daca este perfect legal sa platesc aceste doua luni in care eu nu mai beneficiez de serviciile lor. Mentionez ca nu am plati restante si plata a fost facuta inclusiv pentru luna decembrie. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Diferente reevaluare active fixe
Multumesc.
Dupa procedura de reevaluare(la cladiri de exemplu), la completarea fisei mijloacelor fixe (pe verso), cand trecem diferentele din reevaluare in debitul si cand in creditul contului 212?
Va rog sa-mi spuneti daca unitatea de calculator primeste acelasi numar de inventar cu monitorul acestuia. Precizez ca pe factura ele sunt scrise separat.
Răspuns la discuția Completare fisa mijlocului fix
Am citit Ordinul 3512/2008 si Hotararea 2139/2004 dar parerile sunt impartite si am mai vrut niste pareri ca sa stiu sigur ce fac. Multumesc si pentru parerile dumneavoastra. O zi buna va doresc.
In fisa mijlocului fix se trec si terenurile?
Va multumesc pentru raspuns. Doamna de la resurse umane nu-mi recunoaste vechimea in munca pentru acei doi ani si nu pot sa primesc acei 15% in loc de 10% pentru vechime peste 10 ani.
Sunt functionar public la o primarie iar in perioada mai 2007- mai2009 am fost in concediu crestere copil pana la doi ani. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta perioada poate intra ca vechime in campul muncii si daca da, imi puteti da cadrul legal cu care pot dovedi?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Plata indemnizatie
Credeam ca plata de face pentru luna in curs nu pentru luna anterioara. Multumesc frumos pentru raspuns.