avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate andonie maria

Activitate andonie maria

Bună ziua și că se apropie sărbătoarea sfântului Crăciun vă doresc numai sănătate și împliniri profesionale !!! Am o întrebare, cu rugămintea de a mă îndruma ce să fac. Am stat în concubinaj timp de 16 ani într-un apartament cu chirie dat de primărie . Contractul de închiriere a fost pe numele concubinului care pe data de 16 decembrie a decedat. Întrebarea este dacă eu pot prelua contractul de închiriere sau dacă mă pot da afară ??? Menționez că adresa mea de domiciliul este cea din contract din anul 2006. Vă mulțumesc mult și să aveți o zi minunată!!!!
Răspuns la discuția salariu
Noi stim ca este absurd , vrem sa stim daca este legal ????
Discuție salariu
Buna ziua. Sunt angajat la DGASPC sector 6 la un centru de primiri urgenta copii. Conform Ordonantei Militare nr.8 din 09.04.2020 personalul centrului au fost, o parte in izolare la domiciliu 14 zile urmat de 14 zile in izolare la locul munca ( asta s-a facut in 3 ture de personal din 11.04. - 14.05.2020) Unii si-au luat concediu de odihna si altii concediu medical . In luna mai personalul care a fost in izolare la domiciliu in prima perioada ( 11.04. - 25.04.2020) a urmat perioada de izolare la locul de munca 14 zile( 25.04. - 09.05.2020) urmand ca pana pe data de 14.05.2020 cand se termina starea de urgenta, sa solicite concediu de odihna pe anul 2020 dar cererea nu a fost abrobata pe motiv ca "pe perioada starii de urgenta nu se acorda concediu de odihna) urmand sa ne bage in somaj tehnic din data de 09.05.2020 pana pe 14.0.2020. Intrebarea mea este daca se procedeaza corect? De ce nu am dreptul la concediu de odihna pe anul 2020?
Răspuns la discuția Reclamatie
Semne pe corp nu au ca nu s-au lovit , pentru ca fiul meu avea geaca mai groasa si nu simtit. Nu stiu cum se procedeaza astept sa -mi vina citatie acasa s-au trebuie sa mergem la politie?
Discuție Reclamatie
Buna seara.Am si eu o problema si va rog daca puteti sa-mi dati cateva sfaturi sau cateva sugestii, ca nu am mai trecut prin asa ceva si nu stiu cum se procedeaza.
O sa va spun mai pe scurt ce s-a intamplat. Am un vecin pe scara care de ceva timp tot se leaga de copilul meu ( copil care are 25 de ani). Este deja a treia oara cand se intampla.Prima oara s-a luat de el ca a parcat masina in locul lui de parcare,baiatul i-a spus ca nu sta decat 5 min. dupa care acesta l-a luat la injuraturi si s-au injurat reciproc .A doua oara a fost acum o luna de zile cand baiatul asculta muzica in casa si cand acesta a plecat deschizand usa , pe scara urca vecinul cu baiatul lui de 15 ani si cand a ajuns in dreptul baiatului meu a spus cu voce tare ca fiecare asculta muzica dupa cultura si educatia care o are ( acest lucru nu este prima oara cand o spune ,l-am auzit si eu si sotul de doua ori aflandu-se langa el), dupa care baiatul meu s-a luat de el si i-a reprosat verbal sa nu se mai lege de muzica care o asculta, a urmat injuraturi si eu am iesit pe scara si am vazut si auzit tot ce ii spunea facandu-l homosexual,ca se culca cu baieti in pat, ca merge la cluburi de gay si tot felul de injurii.Acum doua saptamani s-a intalnit iar cu baiatul meu care era afara cu un prieten si iar s-au luat la injuraturi dupa care a venit la mine la usa si mi-a tipat sa il educ pe fiul meu ca daca nu merge la politie, intre timp a venit si fiul meu si mi-a spus ca iar a inceput sa il injure , si a urmat o cearta mai aprinsa cu toata familia noastra printre care si sotul meu care a intervenit intre ei sa nu se bata. Fiul meu s-a luat dupa el (care sta la doua etaje mai sus) vecinul a cazut iar baiatul peste el,acesta s-a ridicat si fiind la usa lui a scos o sticla cu vin din sacosa si a vrut sa-i dea in cap fiului meu dar l-a lovit in spate(sotul meu fiind intre ei) dupa care a luat de jos un ghiveci cu flori si la aruncat in fata sotului meu, aducandu-i si lui injurii.Am auzit ca acesta a fost la IML si la Politie depunand reclamatie.Noi nu am chemat politia pentru ca am zis ca suntem vecini si nu vrem sa facem rau la nimeni. Ce credeti ca se poate intampla? Noi avem si martori cu tot ce s-a intamplat , el nu stiu daca are ca pe scara nu a iesit nimeni.
Cu mii de multumiri!
Buna ziua.Ma numesc Andrei, am varsta de 18 ani, sunt elev in cls. a-IX-a, invatamant de zi si va rog sa ma lamuriti in doua probleme:
1. In anul 2004 am fost internat intr-un Centru de plasament deoarece mama a decedat si tatal meu bolnav nu a mai putut avea grija de mine.In 2006 a decedat si tatal meu.Autoritatea tutelara mi-a numit un curator pentru a ma reprezenta la succesiune,banii obtinuti in urma succesiunii fiind depusi in cont la care nu am acces deoarece pe libretul de economii de la CEC este specificat ca retragerea poate fi facuta doar cu acordul autoritatii tutelare .Mentionez ca am implinit varsta de 18 ani si nu pot intra in posesia banilor deoarece cei de la CEC solicita o hartie de la autoritatea tutelara sect.4( cei care s-au ocupat de depunerea banilor in cont), iar cei de la sect 4 sunt de parere ca aceasta hartie ar trebui eliberata de autoritatea tutelara sect 6 (pe raza caruia domiciliez in acest moment). Intrebarea este care autoritate tutelara este competenta in eliberarea hartiei care sa imi permita accesul la contul meu?
2. In urma decesului mamei am beneficiat de pensie de urmas o perioada de 3 ani (2002-2005), pana la decesul tatalui meu. Dupa decesul tatalui nu am mai beneficiat de aceasta pensie, deoarece dosarul nu a mai fost reinnoit. Intrebarea este daca mai pot beneficia de pensie de urmas dupa ambii parinti, pana la ce varsta, cui ma adresez si care sunt actele necesare intocmirii dosarului?
parintii mei nu au avut acte pe casa si terenul unde locuiesc,eu si sotul meu i-am ajutat sa dobandeasca acele acte,dupa care ei ne-au propus ca ne v-a trece noua casa si terenul.Am fost de acord ,am mers la notar si ne-a facut contract de vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager.Mentionez ca toate cheltuielile lrgate de dobandirea actelor au fost suportate de catre mine si sotul meu.Intrebarea mea este(:tatal meu avand probleme grave cu alcoolul ma ameninta ca ma va da in judecata si vrea sa darame acel act) poate sa darame acest act?
Noi nu locuim cu ei,mergem acolo doar in concediu.