In martie 2010,la schimbarea numelui din contract,mi s-a instalat un nou contor ( contracost, pt. care nu am primit bonul de miscare al contorului si nici nu am fost anuntata cand mi l-a schimbat) cu un contact imperfect.In luna ianuarie 2012 am facut o sesizare catre enel deoarece afisajul contorului era negru.La recomandarea dispecerei mi s-au spus ca au mai fost astfel de sesizari si sa scot totul din priza.Dimineata contorul functiona.In data de 25.03.2012 am facut o noua sesizare din cauza intreruperii energiei electrice( contorul s-a topit pur si simplu in dreptul contactului imperfect).O echipa enel s-a deplasat la adresa mea si m-a conectat la retea pe direct (pana la schimbarea contorului).Pana in data de 26.04.2012 nimeni nu s-a "sinchisit" sa schimbe contorul. Dupa inca o luna, in sfarsit se instaleaza un nou contor.In data de 25.07.2012 s-a eliberat o factura pe perioada in care eu nu am avut contor ( in cazul in care am cerut unul in nenumarate randuri) in valoare de 415.42 lei.Mi se pare un real abuz deoarece in perioada de 2 luni cat nu am avut contor am platit 2 facturi cu un consum ESTIMAT de enel in valoare de 199.18 ( 16.04.2012 ) si 165.27 ( 16.05.2012).O alta factura in valoare de 76.94 din 16.06.2012 cu tip de factura : regularizare.
1.Dupa ce s-a efectuat regularizarea daca nu exista un contor?
2.Plata o fac prin serviciul telecitire.Ce reprezinta aceasta regularizare,daca eu am kwh reali pe un contor?
In urma nenumaratelor sesizari facute catre enel nu am primit nici un raspuns si nimeni nu stie ce s-a intamplat.Consumul estimativ al unei luni la adresa de corespondenta ( consumator-casnic) este de 350-360 de kwh,ori eu,in aceste 2 luni se presupune a fi consumat in jur de 1500 de kwh!!!???!!
Cui ma pot adresa pt. solutionarea sigura a acestei probleme? Va multumesc anticipat pt. raspunsuri
nu stiu de ce sa aibe "painea si cutitul'' atata timp cat eu am o chitanta platita la zi .Asta inseamna ca serviciul parcari sa incaseze de doua ori suma pentru un singur loc de parcare.in acest caz cine are prioritate primul platitor sau ultimul ? multumesc anticipat
In anul 2007 am obtinut o autorizatie pentru un loc de parcare de resedinta.In anul 2009 am vandut masina si mi-am luat o alta. Acum ( anul 2011 ) luandu-mi o alta masina, locul a fost platit pe numarul masinii antecedente. O vecina, care nu avea loc de parcare s-a dus la primarie depunand o cerere ca doreste un loc de parcare ( masina dansei fiind pe firma unde lucreaza) . A venit la mine ""cu un ton foarte autoritar"" cum ca ea mi-ar fi luat locul de parcare ( locul fiind platit pe tot anul 2011) Vecina a spus ca de la serviciul parcari i s-a spus ca locul meu de parcare este ""de fapt"" al ei. Am ramas surprinsa. Nu stiu care este de fapt adevarul pentru ca nu am luat legatura cu serviciul parcari. normal ar fi sa fie o neintelegere atata timp cat eu platesc locul respectiv din 2007. ( chiar daca inrte timp am schimbat 3 autoturisme si nu am pastrat numarul pe care este in prezent locul de parcare)Va rog sa ma informati si pe mine cat mai repede cu putiinta.Multumesc!:rtfm:
Am vandut o masina, acum 2 zile.Ducandu-ma la circa financiara sa o radiez si vrand sa pastrez locul de parcare de resedinta ( care era platit pe intreg anul 2011) aflu urmatoarul lucru:- dupa ce voi plati impozitul pe anul 2011 va trebui sa merg la serviciul parcari pentru a face o cerere spunand ca 2 -3 nu voi avea maisna si dupa aceasta perioada sa merg cu talonul noii masini pentru a imi lua locul inapoi. De ce trebuie sa fac acest lucru atata timp cat am un contract semnat si locul fiind platit pe intreg anul 2011? Va multumesc anticipat....!!#-o
In anul 2001 am cumparat un autoturism renault 20 anul fab.1980 de la un prieten fara a face acte pe numele meu .Dupa doi ani am instrainat-o altei persoane cu tot cu actele masinii si aceasta persoana a instainat-o mai departe(cartea masinii si talonul)si nici in momentul de fata nu putem da de actualul propietar pentru a radia masina.Mentionez ca impozitul este platit la zi pentru aceasta masina si nu stim cum am putea s-a procedam pentru a o radia din circulatie.intebarea mea mea este :cum se poate radia din circulatie pentru a nu se mai plati impozit degeaba .M.ultumesc anticipat.#-oX-(
In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia de reparatie si procesul verbal.In data de 17.12.2010 am mers la ASTRA asigurari depunand dosarul de dauna.Mi s-a eliberat constatarea inspectorului ASTRA cu ea mergand la un service pentru a-mi elibera un deviz de reparatie (masina este Opel Vectra din anul 1991)Aduc la cunostiinta ca masina este lovita in stalp cu ambele usi pe partea dreapta , aruncandu-ma in stalp fapt ce a dus la inca o lovitura pe partea stanga in aripa si usa din sparte.Pe data de 28.12.2010 adaug la dosar devizul estimativ de la service in valoare de 12.121 ron+cererea de despagubire catre astra. Dupa multe interventii si nesimtirea celor de la astra in frunte cu inspectorul de daune ma suna in data de 12.01.2011 sa-mi spuna ca mi s-a aprobat suma de 2.900 ron.Bineinteles ca nu sunt de acord cu aceasta suma pt ca masina nu se poate repera cu acesti bani.Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac#-o: o cerere catre directorul de daune sau reclamatie la CSA s-au OPC.Va multumesc anticipat
eu stiam ca numai copii au drept la mostenirea tatalui ,pamantul nefiind un bun dobindit impreuna cu sotia? multumesc
in baza carei legi are dreptul sotia ,daca pamantul este mostenire de la parintii sotului ei? adica fratele nu are nici drept?ce este de facut?
parintii lui x;y;a;b;c;d;au decedat in anul (1981respectiv 1988).Pamantul lasat mostenire ii face pe x si y in anul 1991 sa solicite eliberarea titlului de propietate si sa-l si obtina fara a trece pe titlu toti mostenitorii(x;y;a;b;c;d) CUM ESTE POSIBIL?Pe titlu aparand decat x si y CEILALTI MAI AU DREPTUL LA MOSTENIRE?In anul 2010 x decedeaza.In urma lui ramanand o sotie si 3 copii.CE DREPT AU COPII?CE DREPT ARE SOTIA?(pamantul fiind al sotului x mostenire de la parintii sai). In T.P este trecut tot pamantul (6 ha),fara a fi impartit in cota parte fiecaruia.Mentionez ca impozitul pe casa si teren se plateste anual si chitanta eliberata este pe numele defunctului (tatal lui x;y;a;b;c;d) si nu a celor doi frati x si y.DE CE? O parte din pamantul trecut pe titlu este intravilan, acolo aflandu-se o constructie(casa parinteasca-unde locuieste frate lui x si y (a)] si cealalta parte de pamant extravilan este dat in arenda la o ferma din comuna.In urma decesului lui x CINE ARE DREPTUL SA RIDICE CEREALELE DE LA FERMA?COPII SAU SOTIA lui x?Mai este de spus un lucru, pamantul nu este un bun dobandit de ambii soti ci lasat mostenire de parintii lui x.CE DREPTURI ARE FRATELE (A)?SI CE PASI TREBUIE SA URMEZE PENTRU A INTRA SI EL IN DREPT CA (mostenitorii lui x)si y?Multumesc anticipat.