avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate alex25121985

Activitate alex25121985

OK multumesc. Deci inseamna ca e in regula. Eu cand le-am trimis pe email notificarea, le-am trimis-o scanata in format. pdf cu semnatura de mana (banuiesc ca la asta se refera legea cand spune semnatura olograf).
Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

1. procedura de soluționare a cererilor salariaților trebuie sa se regaseasca in regulamentul intern.

2. Potrivit art. 81 alin. (1) din Codul muncii, prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

In lipsa semnaturii olografe sau a unei semnaturi electronice nu se poate vorbi despre un act juridic insusit, astfel ca exprimarea intentiei de a demisiona, printr-un e-mail, nu poate produce efecte juridice, prin lipsa consimtamantului.

In situatia in care un salariat transmite demisia sa prin posta electronica, in format PDF (cu scanarea semnaturii olografe), atunci ne putem afla in situatia aplicabilitatii Hotararii Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 34/2016, nefiind necesara semnatura electronica.

Buna seara.

Am demisionat acum 2 saptamani (pe 31 iul) de la actualul loc de munca. Am trimis notificarea de demisie pe email. Am trimis emailul in acceasi zi, cu notificarea de demisie semnata de mana si scanata si atasata la email, catre mai multi manageri (inclusiv sefii mei) si catre persoane de la HR.
Intrebarea mea e: pot ei (angajatorul) sa spuna ca nu au fost informati de demisie? Pot ei sa zica faptul ca nu e legal ca i-am notificat pe email?
Trebuia neaparat sa trimit si prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire?

Motivul pentru care am demisionat prin email, si nu fata in fata, e ca am fost hartuit psihic de catre ei de aproape 1 an si jumatate (lucrez de aproape 2 ani si jumatate la ei), si m-am gandit ca ei pot "sa uite" sa trimita notificarea catre HR, daca ii informal fata in fata. In ziua de azi, poti sa te astepti de la diverse surprize de la anumiti "manageri".

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Carte de identitate
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru raspuns :) M-am linistit. Sincer, nu prea vreau acum sa ma complic cu procura. Oricum, pasaportul meu e valabil pana in Feb 2020 :)

Daca nu se anuleaza CI, atunci e perfect. O voi ridica anul viitor, cand voi veni in concediu de Paste, si daca trebuie sa platesc vreo amenda atunci o sa o platesc :)

Va salut cu respect.
Buna ziua,

Ieri pe data de 19.04.2017, am solicitat reinnoirea cartii mele de identitate (cea pe care o am a expirat), si am depus toate documentele necesare.
Problema e ca nu pot merge ulterior sa o ridic (la data precizata de eliberare), deoarece nu voi fi in tara la data respectiva, si nici nu am timp sa eliberez procura pentru parintii mei ca sa o ridice.

Intrebarile mele sunt: se va intampla ceva cu noua mea carte de identitate? Va fi anulata sau ceva de acest gen? E vreo problema daca o voi ridica eu ulterior cand voi veni anul viitor in tara (cand voi avea concediu)?

Va multumesc anticipat:)
Răspuns la discuția Intrebare demisie
Multumesc pentru raspuns :)

Nu prea tin sa mentionez aceasta scurta perioada in CV, doarece poate sa ma afecteze la un viitor interviu;

In cel mai bun caz, as putea sa trec aceasta scurta perioda in CV ca si activitate bazata pe proiecte? (La urma urmei, activitatea chiar a constat in crearea si livrarea de proiecte catre clienti, in functie de nr. de cerinte ale acestora; numai ca angajarea s-a facut pe baza de contract individual de munca).


Dumneavoastra ce credeti? :)
Nu sunt expert in dreptul muncii, si din acest motiv formulez o intrebare legata de demisie, pe acest website:

- in perioada 09.01.2012 - 08.03.2012, am lucrat intr-o multinationala; am lucrat pe o perioada asa scurta, deoarece eu mi-am dat demisia. (din mai multe motive: taskuri diferite fata de ce s-a spus la interviu, lipsa de atributii clare - nu am primit nici o fisa de post, etc.). Demisia s-a facut in conditii normale conform art. 81 alin. 1 din Codul Muncii

- daca nu mentionez aceasta scurta perioada in CV (prefer sa nu o mentionez), si in cazul in care eu nu voi aduce la angajare adeverinta de vechime aferenta acestor doua luni (voi aduce numai adeverintele de vechime de la locurile anterioare acestor doua luni), poate afla cumva angajatorul, de aceasta demisie?

Multumesc frumos? :)
Buna ziua,

In perioada 09.01.2012 - 08.03.2012, am lucrat pe postul de analist cumparari la o multinationala.
Mi-am dat demisia, pentru ca atributiile pe care le-am avut, nu aveau foarte mare legatura cu postul respectiv si cu ceea ce mi s-a spus la interviu...

Anterior acestei perioade (09.01.2012 - 08.03.2012), am lucrat aproximativ doi ani, la doua mari companii (pe posturile de economist - furnizori, si analist contabil)

Intrebarea mea este: Mai are rost sa trec in CV, aceste doua luni aferente perioadei 09.01.2012 - 08.03.2012, pe care, practic, le-am pierdut degeaba?

As avea nevoie de opinia unui specialist HR.

Multumesc frumos! :)
Discuție Studii ACCA
Vreau sa incep studiile ACCA. Imi poate spune cineva care ar fi costul total pana la obtinerea certificarii ACCA. Am tot auzit variante...6000 eur...7000 eur..
Multumesc
Discuție master
Este obligatoriu masterul pentru a intra ca stagiar in cadrul CAFR? M-am uitat pe site-ul lor, si am vazut ca nu ei nu conditioneaza accesul ca stagiar in cadrul CAFR, de master! Totusi, as vrea sa aud mai multe pareri. Eu am terminat studiile universitare in sistemul de studiu vechi (4 ani).
Am un prieten care a fost la interviu pentru un post de gestionar in Bacau. Dupa cateva zile a fost sunat, spunandu-i-se ca e angajat si ca trebuie sa-si pregateasca actele de angajare. (Mentionez ca firma respectiva are sediul in Iasi si o filiala in Bacau.) El trebuia sa mearga la Iasi sa duca actele de angajare, (acolo la sediul firmei trebuia sa semneze contractul de munca), dar a renuntat si nu s-a mai dus. Am o intrebare: actele respective, de fapt, procedurile de angajare, nu trebuiau facute la ITM Bacau? De ce trebuia sa duca actele la Iasi? Presupun ca daca a renuntat sa semneze CIM, nu i s-a mai intocmit carnet de munca, si nu cred ca poate avea probleme cu firma respectiva?