Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa imi intrerup concediul de maternitate dupa 42 de zile ca sa intru in CCC sau pot sa imi iau 126 de zile si ulterior sa intru in CCC?
Multumesc.
In prezent sunt salariata cu norma intreaga cu un salariu net de 4.500 lei.
In acelasi timp am un PFA care presteaza servicii.
Pe data de 15 iunie voi naste si voi solicita concediu de maternitae pentru 126 de zile de la angajator.
Ce se intampla daca in data de 14 iunie (inainte de a intra in concediu de maternitae) PFA taie o factura pe care o incaseaza in timpul concediului de maternitate? Este afectat concediul de maternitate?
Va fi afectat concediul de crestere a copilului?
Pot sa imi iau concediu de maternitate, apoi tatal copilului sa intre in CCC pentru 1 luna si apoi eu sa intru in CCC pana cand copilul implineste 1 an?
Fac parte din comisia de evaluare pentru o licitatie de executie lucrari. Actionarul majoritar al unui ofertant pentru executia de lucrari este actionar majoritar la firma de consultanta care face managementul investitiei si cu care contractorul are incheiat contract inca de anul trecut.
Poate fi consederat acest caz conflict de interese? Trebuie exclus din licitatie?
Doresc sa infiintez o asociatie care are in componenta autoritati publice locale, persoane juridice si persoane fizice. Doresc ca aportul la patrimoniul Asociaitiei sa fie diferentiat in functie de statutul membrilor, respectiv:
500 lei pentru Autoritati Publice
100 lei pentru persoane juridice
50 de lei pentru persoane fizice
Se poate realiza aceasta diferentiere? Este legala?
In acceptiunea lor se finanteaza doar ceea ce este trecut in Ordinul 1051/2011 adica WC in curte si sobe pe lemne la pensiunile agroturistice de 1 margareta.
Dar ma intreb ce se intampla daca eu vreau sa ma dezvolt? Daca vreau sa ajung la 3 margarete trebuie sa fac alta pensiune pentru ca acum am doar un grup sanitar pentru toate camerele. Ar fi fost fair play sa specifice acest lucru in Ghidul Solicitantului, nu dupa ce s-au depus proiectele.
Din acest motiv sunt siderata si pusa in situatia de a ma indoi ca mai vreau sa obtin finantare, daca ei imi dau pe neeligibil 20% din proiect. De aceea va rog, daca ati avut o situatie similara sa imi comunicati cum ati procedat, pentru ca am inteles ca totul depinde de interpretarea evaluatorului.....
Am depus un proiect pe masura 313 pentru constructia unei pensiuni agroturistice in sesiunea din anul acest si acum am primit solicitari de clarificari astfel:
[list]centrala termica si intalatiile termice trebuie trecute pe neeligibil deoarece nu se regasesc in ordinul 1051/2011 pentru agropensiunile de 1 margareta
parcarea pe neeligibil din acelasi motiv
grupurile sanitare de la camere pe neeligibil deoarece in ordin scrie ca poate fi grup sanitar comun pentru 10 locuri sau chiar in curte
demisolul pe neeligibil deoarece nu este mentionat in ordin
Mi se pare absurd, cu atat mai mult cu cat primesc raspunsuri diferite la aceasta problema: de la Bucuresti am un raspuns, de la Centru alt raspuns, de la OJ alt raspuns. Va rog daca v-ati confruntat cu ceva asemanator sa imi spuneti cum ati procedat.
Multumesc
Nu ati precizat daca firma are are sediul social in mediul rural sau in mediul urban. Este foarte important deoarece in functie de locatie puteti accesa diferite programe.
Pentru codul caen 2511 - Fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, daca firma este in mediul rural puteti accesa masura 312 din PNDR, pentru care se fac cateva modificari in momentul de fata, prin care se doreste marirea cotei sprijinului nerambursabil, pentru activitati productive non agricole: "Intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi de până la 90%* din totalul cheltuielilor eligibile şi nu va depăşi:
• 50.000 Euro/proiect dacă beneficiarii sunt persoane fizice autorizate
• 200.000 Euro/proiect pentru alte micro-întreprinderi, pentru investiţii în sectorul producţiei non-agricole , pentru serviciile medicale şi sanitar-veterinare"
Pentru codul caen 4941 Transporturi rutiere de mărfuri , daca firma se afla in mediul rural atunci putetii accesa masura 312 din PNDR pentru care : "Intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi de până la 70%* din totalul cheltuielilor eligibile şi nu va depăşi:
• 50.000 Euro/proiect dacă beneficiarii sunt persoane fizice autorizate,
• 100.000 Euro/proiect pentru micro-întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul transportului rutier."
In momentul de fata sesiunea este inchisa urmand a se deschide fie la sfarsitul anului, poate decembrie, sau cel mai probabil la inceputul anului viitor.
Am urmatoarea speta: am realizat o procedura de cerere de oferta la care s-au prezentat 5 ofertanti:
- 2 dintre ofertanti au depus documentele de calificare
- 3 ofertanti au depus declaratia initiala ca indeplinesc criteriile de calificare
In documentatia de atribuire s-au facut urmatoarele precizari:
"Atenţie!
*Toate documentele de calificare se vor prezenta în original sau autentificate prin notariat.
*Neprezentarea documentelor de calificare, în conformitate cu solicitările cuprinse mai sus, atrage după sine descalificarea ofertantului.
*Nu se acceptă completarea ulterioară a documentelor de calificare."
Referitor la garantia de participare: "Instrumentul de garantare se prezintă în original şi va fi anexată la coletul care conţine oferta. În cazul instrumentelor de garantare emise de o instituție din străinătate, se va prezenta în anexă traducerea în limba română, autorizată și legalizată.
Atenţie ! Ofertele care nu fac dovada constituirii garanţiei de participare în cuantumul şi forma de prezentare a acesteia, astfel cum sunt precizate mai sus, sunt respinse la deschidere și returnate nedeschise."
La sedinta de deschidere un ofertant a adus un OP printat (facuse plata prin internet banking) fara stampila unitatii bancare,fara nici o stampila pe el, care sa confirme faptul ca este un original, drept pentru care a fost descalificat si a facut contestatie.
Ulterior la evaluarea ofertelor s-au solicitat documentele de calificare pentru cei trei ofertanti:
- de la ofertantul X am primit documentele toate dar nu asa cum au fost solicitate, in sensul ca a depus copii ale documentelor si nu copii legalizate.
- de la ofertantul Y am primit documentele toate dar nu asa cum au fost solicitate, in sensul ca a depus copii ale documentelor si nu copii legalizate. O alta problema sunt certificatele fiscale:licitatia a fost in data de 25.07.2011 iar certificatele fiscale aduse au fost eliberate in data de 01.09.2011 si toate formularele au fost completate in data de 01.09.2011. Li s-a solicitat un contract similar insotit de o recomandare si un proces verbal de punere in functiune/recptie si acest ofertant a adus un contract in limba engleza, in care nu este este specificata valoarea contractului (se specifica faptul ca este un contract de servicii pe o perioada de mai multi ani, iar prestatorul are obligatia de a presta servicii pentru mai multe proiecte individuale, in baza carorara va fi platit) si in loc de proces verbal a adus doar niste facturi care sunt semnate de administratorul societatii Z. Din certificatul constatator reiese de asemena ca administratorul societatii Z este asociat in societatea Y.
- de la ofertantul Y nu am primit documentele solicitate.
Intrebari:
1. Trebuie sa ii descalific pe toti 3?
2. Poate fi vorba de concurenta neloiala din partea firmelor Y si Z avand in vedere faptul ca administratorul societatii Z este asociat in societatea Y?
3. Daca depune declaratia initiala ca indeplineste criteriile de calificare in momentul deschiderii ofertelor. si eu am solicitat aceste documente la etapa de evaluare, cand ar fi trebuit sa fie datate documentele (ma refer aici la declaratii, formulare, etc) ?