Buna ziua.Rog sa-mi zica cineva daca o masina retinuta pentru cercetari la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera,poate sa mi se dea in custodie ,eu fiind cumparator de buna credinta,cumparind-o inainte de retinere printr-un contract de vanzare-cumparare de mana.Trebuie sa precizez ca masina e cu numere de italia.Pentru a mi se da in folosinta e nevoie sa depun o cerere la procuror?Si daca e posibil mi se pune vreo interdictie de a iesi din tara?Si care sunt articolele care prevad aceasta?
Buna ziua.Rog sa-mi zica cineva daca o masina retinuta pentru cercetari la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera,poate sa mi se dea in custodie ,eu fiind cumparator de buna credinta,cumparind-o inainte de retinere printr-un contract de vanzare-cumparare de mana.Trebuie sa precizez ca masina e cu numere de italia.Pentru a mi se da in folosinta e nevoie sa depun o cerere la procuror?Si daca e posibil mi se pune vreo interdictie de a iesi din tara?Si care sunt articolele care prevad aceasta?
Buna ziua.
Am procurat o masina cu numere de italia printr-un contract de vanzare-cumparare de mana fara sa mai verific masina la RAR.Dorind sa merg cu masina in Republica Moldova,in vama romana mi-au luat masina, spunindu-mi ca e data in urmarire.Mi-au luat si actele si cheile,spunandu-mi ca se confisca pentru cercetari,fara sa-mi spuie vreo cauza din care e data in urmarire.Deci, nu mi-au zis nici ca e furata,nici alt motiv pentru care se retine.Fiind un cumparator de buna credinta si neavand nici o legatura cu provenienta sau furtul masinii(daca se dovedeste ca e furata),masina cumparand-o din Romania.Pot si sa demonstrez ca nu am fost niciodata in Italia sau alta tara din UE,in afara de Romania.
Cum as putea sa-mi obtin masina sau banii inapoi?As putea sa-mi iau masina sa o folosesc pana se incheie cercetarile?Si daca as putea atunci mi se pune vreo interdictie de a iesi din tara,mi se iau ceva din acte,care e procedura?Care prevederi ale legii se pot aplica in cazul respectiv?
Multumesc anticipat
Buna ziua.
Rog sa-mi dati o solutie si sa-mi ziceti cum as putea sa-mi revendic bunul sau banii.
Deci, problema se pune in felul urmator.Recent am procurat o masina cu numere de italia.In momentul cumpararii bunului am verificat seria caroseriei dupa acte si actele si pareau a fi in regula.Eu fiind de buna incredere, n-am mai mers sa verific masina la RAR si fiind deacum si tirziu am incheiat cu cel care mi-a vandut-o un contract de vanzare-cumparare de mana acolo pe loc,i-am dat banii si am plecat cu masina.Cel care mi-a vandut-o e cetatean roman, iar masina e scrisa pe un cetatean italian.Eu sint catatean al Repulicii Moldova si dorind sa merg acasa cu masina,in vama romana mi-au verificat-o si repede mi-am puso la o parcare speciala, spunindu-mi ca e data in urmarire.Mi-au luat si actele si cheile,spunandu-mi ca se confisca pentru cercetari,dar ei nu stiu cauza din care e data in urmarire.Deci, nu mi-au zis nici ca e furata,nici alt motiv din care ar fi data in urmarire.
Cum as putea sa-mi obtin masina sau banii inapoi?As putea sa-mi iau masina sa o folosesc pana se incheie cercetarile?Si daca as putea atunci mi se pune vreo interdictie de a iesi din tara,mi se iau ceva din acte,care e procedura?
Multumesc anticipat
Buna ziua.
Rog sami dati o solutie la sitatia mea si sa-mi ziceti cum as putea sa-mi revendic bunul sau banii.
Deci, problema se pune in felul urmator.Recent am procurat o masina cu numere de italia.In momentul cumpararii bunului am verificat seria caroseriei dupa acte si actele si pareau a fi in regula.Eu fiind de buna incredere, n-am mai mers sa verific masina la RAR si fiind deacum si tirziu am incheiat cu cel care mi-a vandut-o un contract de vanzare-cumparare de mana acolo pe loc,i-am dat banii si am plecat cu masina.Cel care mi-a vandut-o e cetatean roman, iar masina e scrisa pe un cetatean italian.Eu sint catatean al Repulicii Moldova si dorind sa merg acasa cu masina,in vama romana mi-au verificat-o si repede mi-am puso la o parcare speciala, spunindu-mi ca e data in urmarire.Mi-au luat si actele si cheile,spunandu-mi ca se confisca pentru cercetari,dar ei nu stiu cauza din care e data in urmarire.Deci, nu mi-au zis nici ca e furata,nici alt motiv din care ar fi data in urmarire.
Cum as putea sa-mi obtin masina sau banii inapoi?As putea sa-mi iau masina sa o folosesc pana se incheie cercetarile?Si daca as putea atunci mi se pune vreo interdictie de a iesi din tara,mi se iau ceva din acte,care e procedura?
Multumesc anticipat
Acum cateva luni am avut un accident rutier in care am lovit pe cineva cu oglinda masinii.Treceam printr-o localitate avind o viteza de 50 km/h.Din neatententie am intrat pe acostament si am lovit pe cineva cu oglinda masinii.Mi s-a intocmit dosar penal dupa art.184 ,vatamare corporala din culpa.Trebuia sa venim la o intelegere cu victima,dar nu s-a intimplat si ea si-a facut expertiza medico-legala la 2 saptamani dupa accident,avand prescrise 45 zile spitalizare si inca peste 2 saptamani a depus plangere asupra mea.M-ar interesa raspunsul la cateva intrebari:
Cum putea victima sa aiba 45 zile de spitalizare daca dupa accident am vizitat-o de cateva ori si era acasa, si daca aceasta expertiza medico-legala extrasa cu data de peste 2 saptamani dupa accident este valabila?din cate stiu trebuia sa o faca in 24 sau 48 ore,nu?
Fiind cercetat dupa art.184 si avand dosar penal, daca ajung in judecata care ar fi pedeapsa? imi face si cazier?
Am o activitate in Romania,dar nu sunt cetacean roman,daca imi face cazier mi-l trimite si in tara de origine?