avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Activitate antonio.georgescu

Activitate antonio.georgescu

Care este temeiul legal in baza caruia o institutie opreste unui angajat banii datorati unui credit la o banca si ce proceduri administrative trebuie indeplinite pantru a i se opri acesti bani? Va multumesc!
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine care sunt pasii si costurile pentru a trece pamantul extravilan, de pe numele bunicilor ( decedati), pe numele nepotilor. Va multumesc.
Imi puteti spune , va rog si ce temei legal are aceasta scutire? Va multumesc.
Buna ziua, ma intereseaza si pe mine, daca o persoana, vaduva a unui veteran de razboi, nerecasatorita, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe teren agricol, iar in cazul in care este scutita, iar primaria i-a incasat acesti bani in ultimii 3 ani, se mai poate recupera suma platita?
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine ce retineri, contributii se fac pentru un contract pe drepturi de autor ( atat pentru angajator cat si persoanei)?
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine ce trebuie sa retin unui colaborator, care este angajat cu norma intreaga, cu contract de munca la o alta institutie. La unitatea mea lucreaza 2 ore pe zi, cu contract de prestari servicii si-i retin doar impozit 16%, ce alte contributii trebuie sa-i mai retin?
Va multumesc.
Buna ziua. Am incheiate contracte pe Cod civil si retin persoanelor doar impozit, trebuie sa mai retin si alte contributii? In institutia noastra plata aferenta acestor drepturi nu se face din cheltuieli de personal. Mentionez ca ei sunt salariati cu contract de munca la alte institutii. Ce altceva ( contributii) mai trebuie retinut si virat? Va multumesc.
Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine, daca se ia in calcul la acordarea sporului de vechime, perioada in care am avut contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului pana la 2 ani,respectiv in perioada nov 2003- iulie 2005.
Va multumesc .
Unul este pentru femeie de servici iar altul pentru specialist ( ambele persoane fiind angajate cu contract de munca la alte unitati).
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la problema pe care o am . In institutia la care lucrez in anul 2009 am avut 2 contracte incheiate pe codul civil. Pot sa le prelungesc in anul 2010 contractele, sau e obligatoriu sa se faca persoane fizice autorizate? Va multumesc anticipat!