avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate Marryann10

Activitate Marryann10

Buna ziua. Am un salariu net de 2000 RON + bonuri de masa. Lunar, mai incasez inca 500 RON care apar in salariu brut dar sunt trecuti la venituri cu caracter nepermanent. Exemplu, pentru un credit ipotecar, unele banci mi-au luat in calcul si acesti 500 Ron. unele doar 25% iar altele deloc. Intrebarea mea este, pentru cresterea copilului care este baza de calcul la acest salariu? Cat o sa iau pe luna daca stau un an acasa?
Va rog inca o data sa ma ajutati sa interpretez urmatorul citat dar in termeni juridici:
,,In cazul in care elementele esentiale ale unui model de utilitate au fost preluate din descrierea, desenele, modelele experimentale, dispozitivele sau echipamentele apartinand altei persoane decat titularului, fara consimtamantul acesteia, protectia acordata nu poate fi folosita in detrimentul acelei persoane''
Daca obtin sau am model de utilitate pe un produs, fara sa am consimtamantul titularului, pot fabrica produsul respectiv dar nu sunt protejat fata de titularul de licenta in ce sens:
1.acesta poate vinde licenta altor terti care pot produce acelasi produs ca mine?
sau..2.Acesta ma poate da in judecata ca am obtinut un model de utilitate pe baza caruia fabric ceva pe inventia lui?
Ca idee, am cumparat o licenta de fabricatie al unui produs acum 10 ani din Germania. La momentul respectiv am platit matritele si toata consultanta. In contract nu am specificat ce se intampla dupa expirarea contractului. In scurt timp acel contract de licenta expira. Ma opresc din productie? Am inteles ca pot obtine un model de utilitate (conform articolului de mai sus) care ma protejeaza fata de terti. dar nu stiu in ce raport ma aflu cu titularul initial al licentei, tinand cont ca eu am cumparat atunci tot de la el si nu inchiriat.
Eu inteleg ca daca obtin model de utilitate nu sunt protejat fata de titularul de licenta in sensul ca acesta poate vinde licenta lui si altuia dar mie nu mai are ce sa-mi faca. GRESESC?
Daca sunteti de specialitate si nu puteti sa ma ajutati cu un raspuns gratuit ma puteti contacta prin mesageria privata.
Va multumesc mult




Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati cu interpretarea alin.4, art. 5 din legea 350/2007. Mai exact ce interpretare se da, la mentiunea ca ,,protectia acordata nu poate fi folosita in detrimentul acelei persoane''.
Răspuns la discuția Solicitare informatii pensie
Sper sa nu ma insel...undeva scrie 47 de ani cumulati...categoria I...Barbat...
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine...Am iesit la pensie anticipat la 50 de ani, in 2003. Toata viata am avut categoria I de munca. La 63 sau la 65 ani alti prieteni de ai mei iesind la aceiasi varsta de 50 ani si conditii ca mine li s-a marit pensia cu cateva procente cand trebuiau sa iasa la limita de varsta legala. Eu cand am implinit 63 am fost la casa de pensii si mi-a zis o d-soara iritata ca daca nu am primit marire inseamna ca asa o fii legea acum. S-a modificat ceva in lege sau eu cand ajung la varsta cand trebuia sa ies normal nu mai am voie la crestere? Dar cunostintele mele au fost norocoase? Va multumesc.
Multumesc mult. Intrebarea mea de mai sus se referea la faptul ca:
mi s-a spus de la cnas ca daca un coasigurat se afla in intretinerea unui asigurat, adeverinta de asigurat va fi valabila pt coasiguat doar 3 luni de zile dupa care o poti repeta la nesfarsit dar trebuie refacut dosarul din 3 in 3 luni. Acest lucru este valabil si daca asiguratul este pensionar (pensia este un venit constant) sau numai daca esti in campul muncii (si ai nevoie de la angajator de adeverinta din 3 in 3 luni)? Mi se pare foarte greu, mai ales ca stam in zona rurala si suntem in varsta sa refacem dosarul din 3 in 3 luni. Multumesc
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul rapid si promt. Gasim aici raspunsuri care le-am obtine foarte greu de la persoanele angajate la stat pentru asta. Mai am o intrebare daca se poate... Sotia este co-asigurata pe perioada nedeterminata sau pe 3 luni cum am citit undeva?...Baiatul nostru care este asigurat (lucreaza de cateva luni cu carte de munca pe perioada determinata) poate si el sa o ia ca si co-asigurata? Daca da, el ce trebuie sa faca? Va multumescfoarte mult.
Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: sotia mea a fost casnica toata viata. Eu sunt iesit la pensie de 10 ani. Ca bunuri avem doar casa in care locuim si un teren agricol de 1000 mp in jurul casei. Alte bunuri sau activitati care sa genereze venituri impozabile nu avem. Imi pot trece sotia ca fiind in intretinerea mea si implicit in calitatea de co-asigurat? Mi se va opri mie ceva din pensie sau va trebui sa plateasca sotia ceva? Daca se poate ce am de facut? Calitatea de co-asigurat se bucura de toate serviciile si gratuitatile unui asigurat normal?
Răspuns la discuția Somaj pentru studenti?
multumesc
Răspuns la discuția Somaj pentru studenti?
va rog sa-mi spune-ti si mie daca stiti...am luat licenta la sfarsitul lunii iunie 2009.acum am aflat ca pot lua somaj si dupa cate am citit aici au trecut cele 60 de zile unde ma puteam inscrie la fortele de munca din judet.mai pot face dosar pt ajutorul de somaj sau nu?doar in cele 60 de zile era posibil?daca pot ce acte imi trebuiesc?.va multumesc