avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate asclepios

Activitate asclepios

Răspuns la discuția Informații loc de munca soție
Comercial, mediul privat.
Buna dimineața,
Va cer părerea in urmatoarea situație: Am primit la locul de munca un formular pentru "Declarație pe propria răspundere" referitoare la :
1. Existenta unei rude care activează în sistemul sanitar
2. Locul de muncă
3. Daca a fost internata in ultimul timp in spital
Justificarea a fost ca aceste declarații vor folosi la "contracararea din timp a amenințarilor din exterior".
Este legal? Moral nu este, cel puțin din punctul meu de vedere o formulare gen explicatiei primite mi se pare jignitoare si discriminatorie.
Mulțumesc
Buna seara,
Va supun atentiei urmatoarea speta:
In cursul acestui an am cumparat un teren pe care se afla o casa batraneasca. Din pacate asa cum se intampla in multe zone rurale nu a existat nici cadastru si nici intabulare. Inainte de perfectarea tranzactiei s-a intocmit documentatia cadastrala si atunci la masuratoare a reiesit ca terenul este cu 144 mp mai mic decat in actele de proprietate. Mea culpa, am convenit cu vanzatorul ca cel care intocmeste cadastrul sa treaca in acte suprafata masurata. Langa curte este un drum (daca il putem numi drum deoarece este doar un pic mai lat decat o masina). Explicatia pentru lipsa unei parti de teren a fost ca "acum multi ani cand s-a facut gardul bunicul a lasat acea parte de teren astfe incat sa poata sa intre si vecinul in curtea lui cu caruta"
Dat fiind ca al meu vecin care ar fi trebuit sa fie favorizat de acest aspect vesnic are cate ceva de comentat referitor la pozitia masinii mele sau la accesul meu pe acel drumeag ma interesa sa flu daca acum mai pot face ceva astfel incat sa imi repar greseala, ca sa nu spun prostia facerii de bine si sa intru in posesia "palmei de pamant" care nu se regaseste prinsa in actul de proprietate.
De mentionat ca pe inchierea mea de intabulare este mentionat la rubrica Suprafata teren - Din acte 1250/Masurata 1106.
Multumesc
In mod normal dumneavoastra trebuia sa primiti de la BEJ o notificare de incetare a popririi (nu sunt sigur ca aceasta este denumirea exacta) , cu care trebuia sa mergeti la banca/bancile unde aveti cont/conturi deschise. Daca nu a-ti luat legatura in mod direct cu BEJ ( sa ii calcati pragul cu alte cuvinte), probabil ca de aici a inceput intreaga tevatura.
Nu exista nici un punct 3. Când inchiriati un spațiu de locuit in Romania aceasta garanție este destinata cheltuielilor mai sus menționate, aceasta este practica (nu judecam acum daca este greșita sau nu)
O zi frumoasa va doresc.

sorin.damian a scris:

Domnule Asclepios, nu ati trecut punctul 3. Proprietarul a incasat garantia pentru rezervarea cazarii. Ori poate afacerile se fac intre samariteni.........

1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu tin partea nimanui, dar cateva lucruri trebuie lămurite:
1. De la bun început inițiatorul discuției a specificat ca acel contract nu este înregistrat la ANAF, asa ca "bietul proprietar" nu va pierdut timp prețios.
2. In alta ordine de idei, garanția in majoritatea covârșitoare a cazurilor se solicita pentru a exista o acoperire a eventualelor cheltuieli: utilitati a caror valoarea trebuie plătita dupa încetarea contractului, prejudicii aduse proprietatii
Moral nu cred ca este corecta abordarea..deși din păcate de multe ori legalul și moralul nu sunt pe picior de egalitate.

Alexandru 90000 a scris:

la ieșirea din magazin a sunat alarma după care a fost chemat un echipaj de poliție

De obicei (in 99.9% din cazuri) nu se solicita interventia Politiei pentru asemenea sume. Sunteti sigur ca nu au existat si alti factori ? De exemplu discutii in contradictoriu cu personalul magazinului, cu reprezentantul securitatii magazinului?
Interesul magazinului este in primul rand sa recupereze banii (atentie, banii nu produsul) si nu sa isi puna bete in roate cu Politia pentru 15 lei , sa mai faca si hartii, .....
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Si eu fac asta mereu

Si vi se pare firesc? Este ceva de care sa fiti mandru ? Sau considerati ca existand un sistem de supraveghere acei oameni nu au alta treaba decat sa se asigure ca dumneavoastra platiti o guma ?
Stiti ce placut este sa ai nevoie de o filmare/imagine care sa constituie proba (un portofel disparut...un telefon...etc), insa acestea nu exista deoarece in zona aceea sunt cu doar cu dumneavoastra ,fericit consumand o acadea...
O zi frumoasa va doresc



RazvanLzu a scris:

Cred ca din punct de vedere medical, am putea discuta mii de ani


Cred ca faceți o confuzie intre transfuzie și perfuzie. In alta ordine de idei, era mai simplu daca spuneți de la început ca doriti sa refuzati transfuzia din considerente religioase, nimic de condamnat, este alegerea fiecaruia. Ar trebui de asemenea sa stiti ca puteți refuza orice act/manevra medicala (cat sunteti conștient bineînțeles) dumneavoastră sau aparținatorul (cat timp nu sunteti conștient si nu va este pusa viata in pericol)
Buna ziua,
Ma puteți ajuta cu un raspuns la următoarea situatie?
Un salariat lucreaza la program in ture 12/24 apoi 12/48 (12 ore ziua si apoi 12 ore noaptea). Daca aceste 12 ore de noapte au fost între ziua de 15 aprilie si 16 aprilie, respectiv prima si a doua zi de Paște, sambata si duminica, ce sporuri trebuiesc platite si ce timp liber trebuie acordat? Prin contract se acorda un spor de 10% pentru sambata, 15% pentru duminica si 25% pentru orele de noapte. Aceiasi întrebare daca s-a lucrat la programul de zi.
M-ar ajuta foarte mult un raspuns concret, nu o trimitere la lege. Mulțumesc