avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate danpope10

Activitate danpope10

Discuție teren lipsa
Parintii au avut o suprafata de teren de 1000 m.p pe care au dezmembrat-o in doua bucati pe care le-au vandut celor doi copii. Dupa dezmembrare unul din copii a vrut sa isi intabuleze iar cadastristul i-a spus ca o parte din teren se regaseste la vecin si ca trebuie sa ii dam in judecata pe vecini.Sora mea spune ca nu are bani pentru asa ceva.
1-este necesar sa il dam in judecata pe vecin amandoua sau pot sa il dau in judecata numai eu?
2-am inteles ca trebuie sa platesc o taxa de timbru. Pentru ce si care este valoarea?
Am o suprafata de teren reconstituita pe legea nr.18/1991 si intrucat topograful spune ca sunt niste suprapuneri pentru suprafetele de teren din acte a convocat vecinii spunand ca are ne-voie de nu stiu ce declaratii din partea lor. Este corect sa se intample asa?
Daca contractul dvs. nu stabileste o regula anume pentru aceasta situatie denuntarea unilaterala nu este posibila decat cu asumarea riscului de a fi obligat la plata eventualelor prejudicii cauzate. -si desigur daca beneficiarul lucrarii intelege sa solicite acest lucru-.
Fiind un contract care se incheie prin acordul ambelor parti regula este ca se desfiinteaza -contractul- similar modului de incheiere adica tot prin acordul ambelor parti.
Daca exista o neexecutarea a obligatiilor din partea adversa este recomandabil sa il notificati cu privire la aceasta neexecutare si apoi sa solicitati desfiintarea actului.
Potrivit art.108/1 pct.2 lit h C.p.c impiedicarea in orice mod a exercitarii, in legatura cu procesul, a atributiior ce revin judecatorilor, expertilor desemnati in cauza ..... se sanctioneaza cu amenda judiciara de la 30 de lei la 500 lei.
Asta este valabil in cazul celui care refuza sa permita accesul.
Cel care refuza sa participe nu are de ce sa fie sanctionat. Participarea la expertiza este un drept de care poti sa uzezi sau nu.
Atata vreme cat expertul face dovada ca l-a citat legal expertiza poate continua cu/fara participarea partii legal citate.
Discuție intrebare
Exista obligatia agentului constatator de la politie de a arata care sunt obiectiunile mele fata de consta-tarea faptei? Daca da .. unde anume scrie ? Care sunt consecintele?
Răspuns la discuția proces verbal de contraventie
Situatia concreta este astfel:
Am fost lovit din partea lateral dreapta de un autoturism care dorea sa faca manevra de intoarcere pe un drum cu doua benzi de circulatie pe sens.
In cuprinsul procesului verbal se consemneaza ca eu as fi depasit pe sens contrar si autoturismul in cauza efectuand manevra de viraj la stanga m-a acrosat.
In atare situatie s-a retinut culpa comuna.
Eu sustin ca aceasta consemnare este complet nereala intrucat eu nu eram in depasire .. si nu eram pe sens opus.
Ce e de facut ?

Răspuns la discuția competenta
multumesc de informatie.
Discuție competenta
o actiune in materie comeriala cu doua capete de cerere una al carei obiect este evaluat la 82.000 lei si al doilea capat de cerere evaluat la 30.000 lei este socotit a fi de competenta tribunalului sau judecatoriei?
Competenta se socoteste pe fiecare capat de cerere in parte sau pentru cumulul -valoric- al celor doua capete?
Răspuns la discuția proces verbal de contraventie
Va multumesc pentru informatii ... Se regasesc in cuprinsul OG.2
Intrebam insa altceva ...
Ce solutie am -si ce temei - in sitiuatia in care dpdv formal procesulverbal este corect intocmit insa politistul consemneaza o situatie c are nu corespunde realitatii?
Pot sa solicit instantei sa constate ca apartine culpa celuilalt sofer si nu mie astfel cum in mod gresit a consemnat politistul... ?
Poate fi solicitat instantei in cazul unei contestatii la procesul verbal de contraventie -accident auto- sa constate si culpa uneia din parti la producerea unui accident ?
Adica daca in procesul verbal de contraventie se consemnea za o stare de fapt pe care tu o contesti ca fiind corespunzatoare realitatii ... ce trebuie sa soliciti instantei si in ce temei?
1-sa constate nulitatea procesului verbal de contraventie motivat de faptul ca au fost consemnate date ce nu corespund adevarului ?
2-sa constate ca la producerea ccidentului are o culpa exclusiva ... soferul care este ”beneficiarul” consemnarii nereale a agentului constatator?