avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Activitate ANA MARIA BUCUR

Activitate ANA MARIA BUCUR

Răspuns la discuția succesiune
Casa socrilor fiind proprietatea lor, in urma decesului trecea ca mostenire catre fiu lor (sotul verisoarei). La decesul acestuia, doarece in masa sa succesorala se gasea acest bun, acesta revine sotiei supravietuitoare care intra in concurs cu colateralii ordinari. Cota sotiei in acest caz este de 3/4. Daca nu se poate realiza partajul voluntar paartea poate cere iesirea din indiviziune prin instanta si pentru ca are cota superioara si mai are si posesia bunului facand si imbunatatiri poate solicita atribuirea bunului cu obligare la plata sultei catre ceilalti
deoarece contractul s-a executat consider ca l-ati ratificat, sens in care nu puteti invoca faptul ca nu l-ati semnat
reveniti cu detalii, banii au fost trimisi sau ati incheiat un inscris prin care ati mentionat ca imprumutati banii?
Răspuns la discuția actiune in constatare
in cazul bunurilor mobile posesia de buna credinta valoreaza titlu, art. 1909 cciv "Lucrurile miscãtoare se prescriu prin faptul posesiunii lor, fãrã sã fie trebuintã de vreo curgere de timp". Eu cred ca actiunea in constatare trebuie sa o faca Z, insa nu am inteles care este obiectul cererii de chemare in judecata formulata de X contra lui Y. Vrea X sa se constate ca este in continuare proprietar?
cf art. 192 din lg 31/1990 rep in cazul S.R.L:"Adunarea generală decide prin votul reprezentând majoritatea absolută a asociaţilor şi a părţilor sociale, în afară de cazul când în actul constitutiv se prevede altfel.

(2) Pentru hotărârile având ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociaţilor, în afară de cazul când legea sau actul constitutiv prevede altfel.
Deci dc in actul constitutiv se prevede ca hotararea poate fi adoptata de un numar mai mic de asociati atunci aveti temei pt recurs. Intr-o speta similara in actul constitutiv al soc pe care am reprezentat-o se mentiona ca la a doua convocare hotararea se adoptat de asociatii prezenti indiferent de capitalul social reprezentat si am castigat recursul.
Insa dc in actul constitutiv se mentioneaza continurea societatii cu mostenitorii asociatului decedat puteti sa depuneti o hotarare prin care acestia devin asociati in baza unui certificat de calitate de mostenitor, iar ulterior cu acestia in calitate de asociati sa adoptati o hotararea de suspendare activitate.
Răspuns la discuția competenta
competenta este data de valoarea capatuluii principal al cererii. Cf art. 17 cererile accesorii sunt de competenta instantei investite cu cererea principala.
puteti cere rezolutiunea antecontractului de vanzare cumparare. Partile vor fi puse in situatia anterioara sens in care promitentul vanzator v-a fi obligat la restituire avansului.
ART. 607 COD CIVIL la 2 m de hotar pt arborii inalti si la 0,5 m pentru cei scunzi
Daca creditorul pensiei de intretinere intelege sa renunte la acesta, chiar si o declaratie notariala din partea sa, care in prezent este major si intelege implicatiile acestei renuntari, este suficienta pentru sistarea retinerilor salariale. Doar in situatia in care in dispozitivul hotararii se stabilea obligarea la plata pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor, iar beneficiarul pensiei nu isi mai continua aceste studii, tatal se poate adresa instantei cu o cerere de sistare a platii pensiei de intretinere facand dovada ca beneficiarul pensiei nu mai urmeaza o forma de invatamant sau nu este staruitor in continuarea studiilor (Decizia de indrumare nr. 2/1971 a Plenului Tribunalului Suprem)
cf art. 91 alin. 2 din legea nr. 188/1999 Mutarea definitiva in cadrul altui compartiment poate avea loc in urmatoarele situatii:

a) cand se dispune de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea functionarul public, pe o functie publica vacanta de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau cu repartizarea postului corespunzator functiei publice detinute, cu respectarea pregatirii profesionale a functionarului public si a salariului acestuia. In acest caz este necesar acordul scris al functionarului public;

b) la solicitarea justificata a functionarului public, cu aprobarea conducatorului autoritatii sau institutiei publice, pe o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional, cu respectarea pregatirii profesionale a functionarului public;