avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Activitate yulyan33

Activitate yulyan33

Răspuns la discuția demisie fara preaviz
Revin, dupa 8 luni de asteptare s-a terminat procesul, actiunea a fost admisa, dar firma are drept la recurs. As dori sa stiu unde se va judeca recursul in cazul in care firma va face recurs, tot in Oradea sau se poate muta in Galati?
In ceea ce priveste recuperarea banilor, daca firma nu imi plateste ceea ce trebuie in termenul legal, trebuie sa apelez la un executor judecatoresc sau care ar fi procedura legala?
Va multumesc
Răspuns la discuția demisie fara preaviz
firma ar putea cere mutarea procesului la judecatoria din judetul unde are sediul social, intrucat eu am domiciliul in Oradea iar firma este din Galati?
Asta ca sa stiu cum sa ma pregatesc. Va multumesc
Răspuns la discuția demisie fara preaviz
In sfarsit am primit statele de plata pt diurna si fluturasele de salarii, dar asta numai dupa ce a mers ITM-ul in control. ITM-ul ia dat un termen de plata de 30 zile pentru drepturile neplatite. Am introdus si actiune in instanta, am termen in 30.04.2012 la Tribunalul Oradea, vreau sa stiu cam cat dureaza un astfel de proces. Va multumesc.
Răspuns la discuția demisie fara preaviz
Nu am avut nimic in primire si nu am semnat nici un document in acest sens. Pot sa va spun ca nu am mai semnat statele de plata din luna septembrie. Eu chiar vreau sa il actionez in judecata daca nu ajungem la un consens. In cererea de demisie am cerut sa mi se trimita si o copie dupa toate documentele prin care s-au facut plati catre mine.
Vreau sa stiu daca este obligat sa imi puna la dispozitie aceste documente.
Va multumesc
Am urmatoarea problema: am lucrat la o firma din timp de 8 luni. In permanenta am fost detasat in strainatate. Pe perioada cat am lucrat nu am primit salariul in tara, iar diurna era diminuata (nu primeam cat era in statele de plata).
Ca urmare mi-am prezentat demisia fara preaviz, mentionand si motivele. Un exemplar l-am trimis pe adresa firmei prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire iar un exemplar la ITM.
Acum administratorul ma ameninta ca ma da in judecata pentru recuperarea de daune, datorita faptului ca am parasit locul de munca.
Vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a ma apara.
Va multumesc
Am urmatoarea problema. Pana in 21.02.2011 am lucrat la o firma de distributie, ca si distribuitor( sofer) . As vrea sa stiu daca aveau dreptul sa imi opreasca garantie materiala si daca da in baza carei legi, care este termenul legal de restituire a garantiei. Nici pana in ziua de azi nu a primit garantia inapoi, tot zic ca dureaza cam 1-2 luni. Va multunesc
Lucrez la o firma de distributie, ca si sofer pe o autoutilitara de 3,5 t. Zilnic programul de lucru este de 11-12 ore, contractul individual de munca fiind semnat pentru 8 ore. As vrea sa stiu daca pentru autoutilitarele pana la 3,5 t este vreo restrictie privind timpul de condus, ce documente trebuie sa posed pentru a demonstra timpul de lucru, ce obligatii are angajatorul in acest sens.
In cazul in care raspunsul angajatorului este unul evaziv, de genul ,, daca nu iti convine poti sa pleci" , eu ca si angajat ce pot sa fac pentru a fi respectat contractul individual de munca de catre ambele pati?
Va multumesc
pana in 22.02.2010 am activat intr-o unitate militara, ca si cadru militar. Am trecut in rezerva conform art 85, lit e din legea 80/1995, ordinul fiind emis incepand cu data de 31.01.2010. Acest ordin a ajuns la unitate in data de 15.02.2010 . Eu am fost in concediu medical pana in data de 19.02.2010. As vrea sa stiu daca pe cele 22 de zile din luna februarie trebuie sa beneficiez de platile salariale cuvenite conform legii 330/2009 sau se considera, cum zice contabilul sef ulrima zi de activitate data de 31.01.2010?
Răspuns la discuția legea 330/2009
Lit (6) alin 3, Anexa IV/2 din legea 330/2009 anuleaza aceasta prevedere pentru cadrele militare care beneficiaza de plati compensatorii
Discuție legea 330/2009
Buna ziua. Am urmatoarea problema: pana in luna februarie am lucrat in MApN, ca si cadru militar. am trecut in tezerva dupa mai mute piedici puse de MApN, prima cerere de trecere in rezerva fiind facuta in septembrie 2009. In septembrie 2009 inca mai era in vigoare legea 138/1999. Trecerea in rezerva s-a facut conform art 85, lit e) din legea 80/1995 cu aplicarea og7/1999 art 8. Conform legii 138/1999 mai trebuia sa beneficiez de 10 solde ca si un ajutor. Aici apare problema, conform legii 330/2009 a nu mai am dreptul sa beneficiez de aceste solde, dar de ce cei care au drept de pensie mai beneficiaza inca de aceste solde care erau prevazute si in legea 138/1999? Consider ca se face o discriminare, de fapt pentru cei cu drept de pensie se acorda doua drepturi. Ma refer la soldele la care au dreptul conform Anexei IV/2 lit. 2. Va rog sa imi spuneti ce sanse de reusita am intrucat vreau sa actionez in instanta statul roman si sa continui si la CEDO daca nu mi se solutioneaza aceasta problema in Romania